Podívejte se na vývoj civilizace v postapokalyptické strategii Endzone: A World Apart
zdroj: tisková zpráva

Podívejte se na vývoj civilizace v postapokalyptické strategii Endzone: A World Apart

19. 12. 2019 11:30 | Video | autor: Patrik Hajda |

Teroristé v roce 2021 vyhodili do povětří jaderné elektrárny po celém světě a zasloužili se tak o konec světa. Několik jedinců se před katastrofou stihlo ukrýt pod zemí, odkud už nevylezli, ale jejich potomci ano, přesně 150 let po incidentu. A teď je na jejich (vašich) bedrech, znovu zalidnit planetu.

Endzone: A World Apart začíná podobně jako spousta jiných budovatelských strategií: máte jen pár osadníků a základní stan s několika málo surovinami. Aby hrstka přeživších přežívala dál, musíte ukojit její základní potřeby. Vodu můžete čerpat z nedalekého jezera a ukládat ji do nádrže, jídlo buď vypěstujete na polích, nebo ulovíte v lesích.

Až sem to nezní nijak originálně, ale nebojte. Svět je zamořený radiací, musíte pečlivě vybírat půdu, do které zasadíte plodiny a zaopatřit se proti radioaktivnímu dešti, aby váš lid nepotkal hořký konec. Na jednu stranu nechcete, aby vám déšť zničil celou úrodu, na druhou stranu se může stát, že celý rok nezaprší a vám vyschne zdroj pitné vody. Další rok může být ve znamení písečných bouří, které rozeberou vaše pracně stlučené plechové příbytky. 

Na všechny takové kudly do zad musíte neustále myslet a dobře se na ně připravit. Proto třeba ta v úvodu zmíněná zásobárna vody, která přijde vhod v období sucha.

zdroj: Archiv

Jak to celé vypadá v běhu, se můžete podívat na komentovaných záběrech výše, které mimo jiné ukazují rozřazování práce vašim dělníkům podobně jako v Banished. Endzone: A World Apart vyjde na jaře na Steamu v předběžném přístupu.

Nejnovější články