Pohodářské RPG Frontiers předvádí univerzitu a přiměřeně nebezpečné nepřátele
zdroj: tisková zpráva

Pohodářské RPG Frontiers předvádí univerzitu a přiměřeně nebezpečné nepřátele

23. 6. 2014 15:19 | Video | autor: Aleš Smutný |

Cílem na kickstarteru zafinancovaného RPG Frontiers (viz článek) je nabídnout zážitek otevřeného RPG světa, ale bez vyšších nároků z hlediska boje. Tvůrce hry Lars Simkins chce, aby primárním zaměřením Frontiers bylo prozkoumávání světa, výroba předmětů, plnění úkolů, čtení nebo konverzace. Až potom přijde na řadu boj, který nemá být frustrující tím, že vás po hodinách zkoumání skvostných kobek zakousne vlk a můžete začít znovu. Svůj záměr Lars Simkins předvádí v sedmiminutovém videu, které ukazuje, jak bude vypadat Univerzita.

Jde o startovní lokací pro všechny postavy a představuje klidné hájemství, po kterém můžete vandrovat, krást, učit se, cvičit se, mluvit a obecně „rpgčkovat“ bez obav ze střetu. Teprve mimo její rozlehlé zdi vás mohou ohrozit potvory. I proto je ale třeba udělat pár věcí. Kupříkladu musíte opustit „civilizované stavby“, což je právě území univerzity nebo třeba kamenná cesta.

Pokud se vydáte do noci, která bude představovat primární zdroj nebezpečí, můžete narazit na otravné (doslova) oblaky jménem Darkrot, která vám sundá životy na minimum, až vás na jednu ránu zakousne i ten vlk. Simkins ale zdůrazňuje, že vydání se vstříc nebezpečí je jen vaše volba a Darkrot můžete třeba snadno zahnat s pomocí světla, takže ani noc není zárukou smrti.

Frontiers podle tohoto vypadá kouzelně. Něco pro objevitele, kutily a ty, kteří mají RPG raději pro explorační a tvůrčí činnost, než pro boje a výzvu v nich spočívající. Otevřenost světa je spojená s otevřeností celkového designu, kdy je jen na vás, zda budete následovat hlavní dějovou linku, prokecávat postavy kolem sebe nebo se rovnou vydáte na cestu a vzhůru za střízlivě bezpečným dobrodružstvím. Navíc hra nabídne kooperaci pro čtyři hráče a kupříkladu i podporu Oculus Rift.

zdroj: Archiv

Nejnovější články