Pohyb v Mirror's Edge Catalyst není o reflexech, ale o volbě optimální trasy
zdroj: tisková zpráva

Pohyb v Mirror's Edge Catalyst není o reflexech, ale o volbě optimální trasy

10. 3. 2016 18:01 | Video | autor: Honza Konfršt |

Po dvojici videí z Mirror’s Edge Catalyst, jež se věnovaly pohybu a boji, se objevuje obšírnější pohled do zákulisí vývoje. Zaměřuje se na hratelnost jako takovou a tedy i na samotnou herní náplň a to, co v kampani budete dělat. V takřka třech minutách záběrů se tedy můžete podívat na to, v čem byl první díl unikátní, v čem chce její pokračování vyniknout a čím se také chtějí vývojáři od originálu odlišit.

Jakékoli ohlédnutí za minulostí je však nyní nepodstatné – mnohem důležitější je, co 26. května dostanete do rukou. Hned několik vývojářů z EA DICE se na to konto pouštějí do popisu herních mechanik.

Tím největším přínosem Catalyst je rozhodně otevřené město, ve kterém lze průzkumem přijít i k vedlejším úkolům. Ty mohou například spočívat v donáškách a v pomoci ostatním běžcům v ohrožení. Nebudete tedy jen omezeni na sérii příběhových misí.

Jádrem hry je právě pohyb po městě. Plynulost a rychlost parkouru pak spočívá nikoli v mačkání vhodného tlačítka v ten správný okamžik, ale ve správné volbě trasy. Nejlepší hráči - běžci tedy nejsou ti, kdo mají nejrychlejší reflexy, ale ti, kteří vidí, kudy vede optimální cesta k cíli.

zdroj: Archiv

A někdy také pochopitelně dojde i na boj. Ten by měl mít hned několik podob na základě toho, s kým mají zrovna hráči tu čest – odlišné typy protivníků vyžadují odlišný přístup a tak by nikdy neměl nastat stereotyp opakování stále stejných komb.

Jinak musím opět podotknout, jak moc to hře sluší – čistý design dává vyniknout skvělému nasvícení scén, detailnímu zpracování postav a koneckonců i samotné vizi světa budoucnosti.

Nejnovější články