Pokračování pohádkové adventury Book of Unwritten Tales je na Kickstarteru
zdroj: tisková zpráva

Pokračování pohádkové adventury Book of Unwritten Tales je na Kickstarteru

13. 2. 2014 15:27 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Pohádková grafika, pohádkové kulisy, ironický humor – to jsou kvality jak prvního dílu + stand-alone expanze adventury Book of Unwritten Tales, tak i cíl jejího pokračování, jenž nyní brázdí stráně Kickstarteru. A, co je na jeho čerstvé kampani nejlepší, Book of Unwritten Tales 2 je už zafinancovaná tradičními metodami, skoro hotová a má datum vydání na rok 2015. Extra příjmy od fanoušků však mají již hotový obsah nafouknout do větších rozměrů.

"Tohle není RPG, nýbrž point-and-click adventura, protože... No, protože... Copak nechceme vydělat peníze nebo tak něco?" sdělí propagační video na webu Kickstarteru, celé tvořené v enginu hry a malinko připomínající to nejlepší ze Shreka (předtím, než se tahle kdysi sympatická pohádka proměnila v semeniště komerčního zla a všeobecné trapnosti). Celá tříminutová upoutávka hry se vůbec nese na humorné struně, a doufejme, že to dopomůže k větší popularitě značky.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Němečtí vývojáři totiž uspěli už s prvním dílem, původní vydavatel však přišel na mizinu. Studio King Art přesto vyplodilo většinu druhého dílu a je si jisté, že by titul dokončilo i bez peněz fanoušků. Další peníze by ovšem měly přinést více vedlejších questů, více puzzlů včetně alternativních řešení (což zní více než zajímavě, zvláště u adventury, kde se člověk vždycky vzteká u přímočarých řešení), dynamickou kameru a třebas i orchestrální soundtrack.

Studio žádalo o 65 tisíc dolarů, ke dnešnímu dni získalo už 81 tisíc a do konce kampaně stále zbývá 37 dnů. Kdo by chtěl mocnou silou své šrajtofle tomuhle sympatickému projektu dopomoct k zisku na váze, může navštívit oficiální stránky kickstarterové kampaně zde.

Nejnovější články