Postapokalyptické RPG Seven: The Days Long Gone představuje svůj svět plný kontrastů
zdroj: tisková zpráva

Postapokalyptické RPG Seven: The Days Long Gone představuje svůj svět plný kontrastů

6. 12. 2016 17:38 | Video | autor: Václav Pecháček |

Pamatujete si ještě na netradiční izometrické RPG Seven: The Days Long Gone od polského studia Fool’s Theory, kam patří i někteří z tvůrců Zaklínače 3? Máte v něm prozkoumávat podivnou krajinu rozpolcenou mezi ztracenou érou technologického pokroku a zaostalým temným věkem pověr a barbarství. A nejnovější trailer představuje právě různá kontrastní prostředí, se kterými se ve hře setkáte.

Musíte počítat s tím, že kromě tradičních RPG aktivit, jakou jsou dialogy plné obtížných rozhodnutí, se dočkáte i parkourového pohybu po svém okolí. O mapách, které uvidíte na videu, tak můžete rovnou přemýšlet jako o prolézačkách, které vám umožní vertikální stejně jako horizontální pohyb, což v kontextu izometrického RPG zní vážně pozoruhodně. Představte si, že byste třeba v Pillars of Eternity přeskakovali překážky a šplhali na budovy jako nějací asasíni.

zdroj: Archiv

Ovšem, jak je vidět z traileru, Seven: The Days Long Gone toho se všemi Baldury a Icewindy nemá zas tolik společného. Na mysli vám možná vytane spíš chystaná Torment: Tides of Numenera se svým fantasy světem prošpikovaným supermoderními technologiemi, protože i v Seven narazíte na mrakodrapy a billboardy v sousedství středověkých vesnic utopených někde v hlubokých bažinách. Ano, je to divné, ale co je divné, to je fajn – zvlášť v žánru, který už si svých vyčpělých fantasy klišé užil dost a dost.

Během příštích týdnů by měli tvůrci ukázat první záběry přímo z hraní, po kterých nejspíš bude o dost jasnější, jak přesně se vlastně tvůrci inspirovali sérií Thief. A možná budeme brzo moudřejší, i co se týče data vydání, které zatím zůstává pečlivě utajeno.   

Nejnovější články