Pozor na koně – mají vlastní agendu. Trailer na The Banner Saga 3 připomíná rasu Horseborn
zdroj: tisková zpráva

Pozor na koně – mají vlastní agendu. Trailer na The Banner Saga 3 připomíná rasu Horseborn

12. 5. 2018 16:35 | Video | autor: Václav Pecháček |

The Banner Saga 3 znamená konec. Konec dlouhého příběhu, který se zrodil počátkem roku 2014. Konec dobrodružství, které hráče zavedlo z dalekého severu až na jih, do posledního svobodného města. A možná i konec celé lidské rasy, a nejen jí. V temnotou obléhaném útočišti Arberrang vedle lidí a obřích varlů stojí i kentaury připomínající rasa Horseborn, a právě jí se věnuje nový trailer.

S Horseborn jste se poprvé mohli setkat ve druhém díle. Ač je většina obyčejných lidí považovala za pouhou legendu, za pohádku před spaním, ukázalo se, že jsou až příliš skuteční. Naštěstí mezi kmeny a karavanou nedošlo k zásadnímu krveprolití, a oba tábory dokonce dosáhly křehkého spojenectví. I když úplný závěr hry implikuje, že vůdkyně Canary možná není tak přátelská, jak by se mohlo zdát…

Při čekání na jistou smrt byste asi taky neměli nejlepší náladu, a blížící se zkáza způsobuje, že konflikty nejen mezi jednotlivými rasami jsou na spadnutí. Kentauři se stejně jako lidé na konci druhého dílu musí bát své vlastní občanské války, protože jednotlivé kmeny v sobě drží až příliš mnoho křivd a rivalit.

zdroj: Vertical Entertainment

Vypadá to, že Horseborn budou klíčovou součástí dějové linky, která vás posadí do zdánlivého bezpečí hradeb. Druhá linie se bude zabývat hrdinnou (nebo sebevražednou?) družinou vydávající se přímo do srdce postupující temnoty. Trochu mi to připomíná závěr Návratu krále. Faramir a Éowyn jsou zavření v Minas Tirith, nemají žádné zprávy o postupující Aragornově armádě a vědí, že pokud plán nevyjde, jejich smrt je jen otázkou času…

No, pokud The Banner Saga 3 zahraje na ty správné tolkienovské struny, vůbec se nebudu zlobit – na tradičním vítězství dobra nad zlem přece není nic špatného. A když to dopadne depresivně, budiž. Málokdo si umí se smutkem a beznadějnou atmosférou hrát tak dobře, jako právě studio Stoic. Je mi jasné, že v červenci mě třetí výprava do země ledu a sněhu určitě nemine.

Nejnovější články