Pozor na lávu, varuje skvěle vypadající ukázka Spelunky 2
zdroj: tisková zpráva

Pozor na lávu, varuje skvěle vypadající ukázka Spelunky 2

3. 9. 2018 14:29 | Video | autor: Václav Pecháček |

Ač vyšla historicky vzato relativně nedávno, v červenci 2012, skákačka Spelunky se dá bez přehánění označit za kultovní záležitost. Svými perfektně nastavenými mechanikami, návykovostí a samozřejmě i brutální obtížností se hluboko zavrtala do srdcí všech rychloprstých hráčů. Před Spelunky 2 tedy stojí obtížný úkol: dohnat a překonat ikonu. A podle prvních záběrů z hraní je její snažení odsouzeno k úspěchu.

Tentokrát si zahrajete za Anu Spelunky, dceru původního neohroženého hrdiny z jedničky. Na cestě plné pastí, monster a extrémně nebezpečného okolního prostředí jí pomůžou kamarádi v online multiplayeru – je tu lenochod Roffy D. Sloth, výbušná Margaret Tunnel nebo šílený průzkumník Colin Northward, a ti všichni s sebou přinášejí trochu jiné způsoby, jak překonat všechny nástrahy.

zdroj: Archiv

Ježdění na zvířatech vypadá senzačně, líbí se mi i zbraň střílející kočičky a oceňuju skutečnost, že se trailer nijak nesnaží maskovat příkoří, která všechny hráče čekají. Smrt tu je na denním, nebo spíš minutovém pořádku, a když umřete, dobrodružství začíná nanovo. Takže pozor na to, kterou stěnu vyhazujete do vzduchu – možná se za ní skrývá jezero něčeho rudého s vyšší než pokojovou teplotou.

Velký návrat se chystá na příští rok, i když trailer až do poslední chvíle vzbuzoval marnou naději, že by se snad pokračování mohlo objevit ještě letos. Neobjeví. Ale troufnu si odhadnout, že čekání na Spelunky 2 bude stát za to.

Nejnovější články