Právě vycházející Shadowrun: Dragonfall zve hráče do Berlína
zdroj: Foto: Harebrained Schemes

Právě vycházející Shadowrun: Dragonfall zve hráče do Berlína

27. 2. 2014 18:30 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Masivní expanze Dragonfall pro kyber-magicko-punkové RPG Shadowrun Returns je od těchto hodin konečně k dispozici a láká především na novou dvanáctihodinovou kampaň. Dragonfall hráče zavede do Svobodného města Berlín a s obměnou kulis přihazuje i čerstvou partičku postav.

O čem Dragonfall pojednává? Když v roce 2012, dle zápletky Shadowrun Returns, došlo na návrat magie do našeho světa, z německých pohoří se vyrojil velký drak Feuerschwinge. Po čtyři měsíce na nebohou zemi dštil síru, oheň a možná i další nechutnosti, než se armádě konečně podařilo bestii sestřelit. Právě tato událost nese jméno datadisku, čili „Dragonfall“.

V dobře hry, 42 let po inkriminované expozici, platí anarchisticko-stabilní Berlín za město plné příležitostí, zvláště pro jedince, kteří se neštítí tnout do živého. A vzduchem navíc nezbytně kolují informace ohledně možného návratu Feuerschwinga, který prý útok přežil a vyčkává na vhodnou dobu k návratu…

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Dragonfall se zaměřuje především na novou kampaň, berlínské lokace, zbraně a postavy. To celé ozvučuje soundtrack z pera Sama Powella.

Vedle zbrusu nového obsahu různého kalibru nabídne Dragonfall také několik přepudrovaných novinek herního charakteru, například možnost ukládání kdykoliv a kdekoliv, nebo vylepšený editor. Ten by měl komunitě nově naservírovat lepší výčet skriptů, možnost vytvářet vlastní dialogy a rovněž dává přístup k assetům jak z původní hry, tak i z aktuálního datadisku.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Celou tu krásu je možné pořídit za necelých 15 dolarů pro Windows, OSX a Linux na Steamu, nebo v DRM-free verzi na GOGu (kde jsem ho však momentálně nenašel). Ke hře je třeba původní Shadowrun Returns, ten je však dostupný ve stejné cenové váze.

Nejnovější články