Představení pětice her z programu ID@Xbox
zdroj: tisková zpráva

Představení pětice her z programu ID@Xbox

24. 3. 2014 17:53 | Video | autor: Aleš Smutný |

Nezávislé hry se stávají pro velké konzolové hráče čím dál atraktivnější. Sony je v rámci uživatelské příjemnosti pro samotné nezávislé tvůrce o krok dál, nicméně už na minulé generaci konzolí Microsoft mocně dotahoval a nyní, s příchodem PlayStation 4 a Xbox One nechce být ani jedna platfroma tím druhým.

Pro Xbox One bude tedy pracovat program ID@Xbox, což souhrnný název pro vydávání nezávislých her na Xbox One od přihlášení, přes certifikační proces až po samotné vydání. Na GDC 2014 bylo oznámeno pětadvacet nových i starších titulů, které se na Xbox One podívají v rámci tohoto programu a nyní se pětice z nich představuje v rámci traileru, který najdete uvnitř článku.

Prvním z titulů je Super TIME Force, který je ve vývoji třetím rokem a letos se objeví na X360 a Xbox One. Pak tu máme nadupanou vesmírnou akci Strike Suit Zero, kterou jsme již recenzovali z její PC verze. It Draws a Red Box je prazvláštní multiplayerová hopsačka, který si hodně bere i od jiných žánrů a zároveň se inspiruje v herní minulosti.

Spectra: 8bit Racing pak kráčí už hodně vyšlapanou cestičkou závodního titulu, který si bere „dráhu“ nebo další prvky z hudebního doprovodu. Tohle není zrovna něco objevného. Naopak FRU, poslední předvedený titul, vypadá celkem inovativně. Využívá Kinectu a systému dvojí reality. Jedna je vidět na obrazovce normálně, druhou odhalujete pomocí vašeho těla snímaného Kinectem. Vytváří tak jakousi trhlinu v prostoru, která odhaluje nové herní prvky, cestu dál apod.

...

Nejnovější články