Příběh Far Cry New Dawn se bere až překvapivě vážně
zdroj: tisková zpráva

Příběh Far Cry New Dawn se bere až překvapivě vážně

24. 1. 2019 14:02 | Video | autor: Patrik Hajda |

Pro někoho je 15. únor dnem, kdy vyjde dlouho očekávané Metro Exodus. A pro jiného zase dnem, kdy se objeví spin-off Far Cry 5 s podtitulem New Dawn. Že bláznivé odbočce nebude chybět šílená akce, je snad každému jasné, ale dočkáte se i příběhu a nových mechanismů, viz Vaškův článek o lehkých RPG prvcích. Ty se nyní předvádí na záběrech z hraní doprovozených příběhovým trailerem.

Je asi pošetilé předpokládat, že by vás příběh Far Cry New Dawn dostal do kolen. Do Hope County přijíždíte sedmnáct let po nukleární apokalypse, která z americké krajiny neudělala šedivou pustinu, ale pestrobarevný ráj, o kterém mnozí obyvatelé dlouho snili. Nicméně i v ráji může jít o život, zvlášť když se tu potuluje gang Highwaymenů vedený sestrami Mickey a Lou.

Vy se setkáte s Thomasem Rushem, který křižuje Spojené státy a pomáhá zbytkům civilizace postavit se zpátky na nohy. A z vás udělá šéfa bezpečnosti. Dostanete na starost jedno z útočišť, které postupně vylepšíte a obydlíte vámi zachráněnými přeživšími a věrnými zvířaty. Oni vám na oplátku pomohou v boji se společným nepřítelem.

zdroj: Archiv

Na záběrech z hraní, které jsou z nějakého důvodu dostupné zatím pouze v 360p, se dozvíte o přítomnosti starých známých, mezi které patří například Grace Armstrong, Sharky Boshaw, Hurk a Nick Rye. Ale dojde i na nové tváře jako postarší odstřelovačku Nanu.

Abyste dokázali držet krok s početnými protivníky, musíte vylepšovat vlastní zbraně, které jsou nově rozřazeny do několika úrovní. Vesměs platí, že prostá pistole na druhé úrovni je smrtelnější než samopal na první. Vlastní úrovně mají dokonce i vozidla.

Materiály pro upgrade zbraní najdete například ve skrýších, kterým předchází potenciálně nebezpečné hádanky, nebo můžete přepadnout konvoje a základny Highwaymenů. Nic zkrátka není úplně zadarmo. A kromě vás a chamtivých banditů se v Hope County zrodila sekta New Eden, kterou můžete a nemusíte přetáhnout na svou stranu.

Far Cry New Dawn bude ledasčím, ale krátkou jednohubkou zjevně ne. A i v jejím případě si můžete dát kooperaci s kamarádem, až 15. února vyjde na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One.

Nejnovější články