Příběhu v Need for Speed: Payback už chybí jen licence Rychle a zběsile
zdroj: tisková zpráva

Příběhu v Need for Speed: Payback už chybí jen licence Rychle a zběsile

13. 10. 2017 10:19 | Video | autor: Patrik Hajda |

Nový díl Need for Speed: Payback to s příběhem myslí opravdu smrtelně vážně. Série se o filmové zápletky pokoušela již v minulosti, ale je lepší na ty momenty vůbec nevzpomínat. Ale tentokrát by se mohlo blýskat na lepší časy. Možná. Záleží na tom, jak moc si libujete v béčkových story.

Nikdo asi neočekává dechberoucí děj, který by upozadil ryzí závodění někam hluboko do kaňonu ve Fortune Valley. Přesto se dá vymyslet příběh, který neoslní, ale zároveň neurazí, a to je asi přesně to, co bych od akčně pojaté závodní hry nanejvýš očekával.

Už předchozí záběry velice okatě pomrkávaly po hollywoodské sérii Rychle a zběsile a nový čistě příběhový trailer tuto inspiraci potvrzuje na všech frontách. Hlavním strůjcem zápletky je překvapivě brutální kráska Koenigsegg Regera, která pod svou sexy kapotou ukrývá nesmyslných 1800 koní. Auto za to samozřejmě nemůže, ale je předmětem zrady mezi „přáteli“, která rozpoutá bezhlavou honičku za pomstou.

zdroj: Archiv

Touha po pomstě svede dohromady trojici hlavních postav, které známe již z dřívějška – Tyler, Jess a Mac. Tyler Ramirez (Ty) svolal zbylé dva parťáky, aby se společně postavili zlotřilému kartelu The House. Ve hře si vyzkoušíte jízdu za každého z trojice a na Tye připadají klasické pouliční závody a sprinty na čtvrt míle. Dalo by se říct, že Jessica Miller (Jess) to s volantem umí ze všech nejlíp, protože její specializací je nejvyšší rychlost v nejvypjatějších podmínkách policejních honiček.

Poslední borec, Sean McAlister (Mac), se specializuje na ten zbytek. S ním proženete vozidla s vysokou světlou výškou obtížným terénem a když přesedlá do něčeho placatého, neumí jet jinak než dveřmi napřed.

Z traileru je patrné, že se nevyhneme předělovým cutscénám, které odvypráví příběh po vzoru již zmiňovaného bijáku. Partička odhodlaných řidičů se sejde v potemnělé místnosti, kde nad mapou oblasti proberou své pomstychtivé plány. Ve videu už chybí jen Dieselova hláška: „Nemám přátele. Mám rodinu,“ ale Tyler si prosazuje vlastní hlášku: „Nikdy to nebylo o štěstí.“

Jo, příběh v Need for Speed: Payback bude béčko, ale když k němu tak přistoupíte, třeba bude i bavit. Ale to odhalí až plnohodnotná hra, která vyjde 10 listopadu na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Pokud si předplácíte EA Access, můžete počítat s dřívějším přístupem.

Nejnovější články