Připravte si boltery, Warhammer 40,000 Inquisitor – Martyr vyjde v květnu
zdroj: tisková zpráva

Připravte si boltery, Warhammer 40,000 Inquisitor – Martyr vyjde v květnu

19. 3. 2018 10:29 | Video | autor: Aleš Smutný |

Neocore Games překvapili. Poté, co jsem na Gamescomu viděl alfu jejich chystané diablovky Warhammer 40,000 Inquisitor – Martyr, hádal jsem, že si v early accessu pobude ještě tak rok. Omyl! Hra vyjde 11. května na PC, PS4 a Xbox One a jak mohu soudit z nového traileru, tvůrci rozhodně udělali pořádný kus práce. Což je samozřejmě očekávatelné, ale je vidět, že jejich práce v early accessu pokračuje mílovými kroky.

Samotné video představuje různé úrovně bossů, na něž v rámci svého tažení sektorem Caligari narazíte. Nejzákladnější je Champion, v tomto případě představovaný Bullgryn Bone’eadem. Na vyšší úrovni už bude Commander, tentokrát představovaný mariňákem z jedné ze zrádcovských legií, kterého doprovází jím posilovaní kultisté.

Villain se objevuje náhodně, takže se na něj nemůžete připravit, a představuje další stupeň výzvy. Tady je ukázaný Rogue Psyker, který sám o sobě nadělá dost paseky, ale doufám, že z warpových trhlin může vyskočit třeba i nějaký ten Tzeentchův daemon apod. Velkou překážku a pořádně dlouhý boj pak představuje úroveň Elite. Tady jde o Helbruta, tedy chaosí verzi dreadnoughta. Nu a se všeříkajícím názvem Boss tu je Decimator, kolem kterého budete muset hodně tancovat, aby vás nesmáznul.

zdroj: Archiv

A pak je tu ještě jeden, tajemný typ, který nese název Nemesis. Oč půjde můžu jen hádat. Kdyby se hrozba stupňovala velikostně, napadá mě jen něco na úrovni Leviathan Dreadnoughta, Kytan Ravagera nebo rovnou Questor Traitoris.

Ale pokud má jít o Nemesis, nejspíše se bude vracet a půjde o rafinovanějšího nepřítele. Games Workshop určitě nenechá Neocore ve své hře zabít klíčové postavy, jako je Fabious Bile (i když, ten by byl skvělým protivníkem) nebo Ahriman, takže spíš půjde o novou postavu. Mocný kapitán či psyker z dob obléhání Terry, případně rovnou Bloodthirster nebo jeho nějaký ekvivalent?

Jak je ale vidět na videu, kromě své výbavy a schopností Crusadera, Death Cult Assassinky či Primaris Psykera (viz související články) dokonce sednete do Imperial Knighta! Což sice fluffově nedává moc smysl, aby inkvizitor zvládal to, co piloti po letech výcviku, ale pro tu zábavu zadupávat kultisty do prachu ten smysl obětuji. Tak teď už jen zbývá doufat, že tvůrci vše odladili a 11. května nás čeká pořádná diablovka.

Nejnovější články