Přišel čas vykoupat New Orleans v nacistické krvi – podívejte se na 20 minut z Wolfenstein II
zdroj: tisková zpráva

Přišel čas vykoupat New Orleans v nacistické krvi – podívejte se na 20 minut z Wolfenstein II

27. 9. 2017 12:15 | Video | autor: Aleš Smutný |

B.J. Blazkowicz alias Jednomužná armáda alias Drtič náckovských lebek alias… No, prostě tenhle chlapík, který se dokáže profrézovat skrz celou divizi nacistické pěchoty jen se sekerou a tím, co najde po cestě, je zpět. Pokud byste snad ještě nebyli po sérii videíWolfenstein II: The New Colossus přesvědčeni o tom, co vám hra nabídne, nejnovější dvacetiminutovka to už dokáže. Násilně, extravagantně a neodolatelně.

Velká část z celého videa zahrnuje plnění mise v New Orleans, kde má B.J. kontaktovat místní odbojovou buňku, která je… inu, dosti svérázná. To vám ukáže filmeček z konce celého videa a myslím, že ten perfektně vystihuje atmosférou, jakou můžeme od hry očekávat. Nepříčetnost a absurdita jsou opět o nějaký ten stupeň větší, ale zároveň se nezdá, že by hra spadávala do frašky. Jen bych vám možná doporučil většinu filmečku přeskočit, je to celkem pořádný kus z dějového vývoje.

Samotná akce je pak velmi uspokojující. Ne, že by mi zničené ulice New Orleans až tak lahodily, ale samotný zběsilý tanec mezi zástupy nacistů je prostě skvělý. Tu čelíte robotické zvířeně, tu plamenometčíkům a během frenetického manévrování měníte zbraně, kryjete se před silnými útoky, sbíráte náboje, zbroj… Prostě tohle je ten typ hratelnosti, který mi tak učaroval v prvním díle. Myslím, že se k pobíjení nácků zase vrátím. To se nikdy neomrzí. Wolfenstein II: The New Colossus vyjde 27. října na PC, PS4, Xbox One a v příštím roce i na Nintendo Switch.

Nejnovější články