Přišel vám Mr. X děsivý? Vedle Nemesis z Resident Evil 3 je to milý pán
zdroj: tisková zpráva

Přišel vám Mr. X děsivý? Vedle Nemesis z Resident Evil 3 je to milý pán

15. 1. 2020 11:30 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Kde by hry byly bez záporáků. Remake Resident Evil 3 vychází za chvíli a originál z roku 1999 nese podtitul Nemesis, což je také jméno šéfa všech jeho monster, který v předělávce samozřejmě nesmí chybět. Jeho posláním je pronásledovat hlavní hrdinku Jill Valentine a jak předvádí v čerstvém traileru, jde si tvrdě za svým a nezdráhá se při stalkingu použít třeba plamenomet.

Nemesis se v představovací ukázce skoro vůbec neobjevil, takže se někteří hráči báli, jestli jeho role v remaku nebude upozaděná. Nový trailer snad jejich obavy zažehná – Nemesis v něm totiž hraje první housle a on i jeho plamenomet jsou připravení Jill přežívání v Raccoon City patřičně znesnadnit.

Pro ty z vás, kteří se se sérií Resident Evil setkávají poprvé, respektive jí dali šanci třeba až s remakem dvojky, tohohle krasavce trochu představím. Zatímco Mr. X alias Tyrant měl Raccoon City vyčistit od všech přeživších, Nemesis se soustředí na členy S.T.A.R.S., elitní jednotky, která se ony přeživší snažila zachraňovat. Je mnohem víc smrtící, chytřejší a dokáže se sám velmi rychle léčit. A mimochodem, má chapadla, připravená si prchající oběť kdykoliv přitáhnout. Nikdo neuteče.

zdroj: Capcom

Oproti devadesátkové verzi má k raketometu navíc ještě ten plamenomet. No, hodně štěstí.

Kromě Jill Valentine, která se pro zombie apokalypsu tentokrát oblékla trochu praktičtěji, si v některých pasážích zahrajete také za jejího parťáka, Carlose Oliveiru. Na rozdíl od dvojky, kde se příběh Claire i Leona odvíjel prakticky stejně, by vám ve trojce střídání perspektiv mělo ukázat události v Raccoon City v jiném světle. Carlos kupříkladu přijde s vysvětlením, proč se vůbec z odepsaného města snažit někoho zachraňovat.

Capcom slibuje více detailů o Resident Evil 3 v následujících týdnech. Hra spolu s asymetrickým 4v1 co-opem Resident Evil Resistance dorazí na Steam, PlayStation 4 a Xbox One 3. dubna 2020.

Nejnovější články