Probuďte v sobě konstruktéra železnic díky hře Tracks
zdroj: tisková zpráva

Probuďte v sobě konstruktéra železnic díky hře Tracks

11. 9. 2017 18:33 | Video | autor: Patrik Hajda |

Roztomilá budovatelská hra s dřevěnými vláčky Tracks – The Train Set Game se před nedávnem zjevila stejně překvapivě, jako dávno zapomenutá vzpomínka na krásné časy z dětství. A přesně tak i působí. I já si pamatuji na mou dřevěnou sadu vláčků, jednoduchost zapojení tratí a snahu objet celé kolečko plné nadjezdů a podjezdů jen vlivem gravitace. Digitální verze dnes již zastaralé zábavy vám ukáže, jak náročné bude dopravovat dřevěné lidičky přes svůj obývák.

Původní myšlenka Tracks – The Train Set Game nebyla vymyslet co nejméně zajímavý název, ale nabídnout hráčům známé prostředí z jejich dětství a maximální volnost. Jen si vyberete místnost v domě a zastavíte jí vlakovými tratěmi, budovami, stromky, ploty, kašnami, vodojemy, lampami a dalšími scénu dotvářejícími modely striktně ze dřeva. Pak jen usednete za ovládací páky a užijete si tu nádheru pěkně z prvního pohledu.

Ale protože ne každý vyhledává čistý stavěcí simulátor, mysleli tvůrci i na hráče hledající výzvu. Tou má být přeprava nákladů a pasažérů. Nové video, v podstatě vývojářský deníček, se zaměřuje na druhou přepravovanou komoditu – lidi.

zdroj: Archiv

Hra vám sama určí výchozí bod vaší maličké lokomotivy, náhodně po místnosti rozmístí hloučky nedočkavých cestujících a na nějaký stůl nebo pohovku plácne cílovou destinaci. Vy jen postavíte nástupiště u cestujících, dotáhnete k němu koleje a dopravíte všechny dřevěné panáky bezpečně do cíle.

Dokonce se počítá se s více druhy cestujících, kde někteří chtějí jet prostě domů, další naopak za prací. Video už bohužel nezmiňuje, zda tyto výzvy budou omezené počtem použitých dílků, časem nebo jiným ztěžujícím prvkem.

Výzvy s přepravou materiálu budou naopak postaveny na celkové stabilitě vaší železnice, aby nedošlo k převrhnutí nebo zřícení vlaku. Tracks – The Train Set Game vypadá jako parádní oddechovka na odpoledne po práci a v předběžném přístupu na Steamu vychází již 28. září za zhruba 200 korun.

Nejnovější články