Promrzlí těžaři z Frostpunk se dočkají vydatné pomoci od obřích robotů
zdroj: tisková zpráva

Promrzlí těžaři z Frostpunk se dočkají vydatné pomoci od obřích robotů

5. 2. 2018 12:39 | Video | autor: Patrik Hajda |

Budovatelská survival strategie Frostpunk od tvůrců This War of Mine se po stránce vývoje blíží do cílové rovinky. Tvůrci se od poslední zprávy na nějakou dobu odmlčeli, ale konečně nastal čas na postupnou kanonádu novými videi a informacemi. Hned ta první je docela zajímavá – kromě zbídačených lidí vám budou k dispozici i gigantické stroje.

Ve hře se jim říká automatoni a kromě toho, že svou velkostí převyšují některé budovy, jsou nadmíru užiteční. Pravděpodobně se k nim nedostanete ze začátku hry, kdy veškerá manuální práce připadá na občany města a budete-li chtít, tak i na děti. Ale jak se vaše kolonie rozrůstá a výrobny zdokonalují, nic vám nebrání pustit se do stavby automatonů.

Jejich účelem je nahrazení pomalé a neefektivní lidské síly za tu mechanickou. Nejenže jim jde dolování lépe, ale netrápí je chlad, který by je vyháněl ze stanovišť do teplíčka ze šrotu sbitých příbytků. Jen si musí čas od času odskočit ke generátoru dobít baterky.

zdroj: Archiv

Představení automatonů je doprovázeno kratičkým videem za zákulisí vývoje a příslibem vedoucího designu Przemyslawa Marszala: „Byla to dlouhá cesta a těší mě, že se Frostpunk blíží do poslední fáze. Hra se vyvinula do nepředvídaného mixu survivalu, budovatelské strategie a sociálního simulátoru. Během následujících týdnů vydáme nové záběry z hraní nazvané „Nezvratné“, které odhalí další detaily ze hry a také datum vydání.“

Prozatím stále platí vydání na konci prvního kvartálu, tedy na konci března. Tvůrci na svém blogu na Steamu rovněž reagují na několik nejčastějších otázek. Z nich je zajímavý třeba fakt, že Frostpunk má být první ze série her zasazených do zamrzlého světa a konečná cena se bude pohybovat mezi hranicemi AAA her a indie titulů.

Nejnovější články