Průzkum vesmíru v Outer Wilds začne příští rok
zdroj: Foto: Annapurna Interactive

Průzkum vesmíru v Outer Wilds začne příští rok

20. 12. 2018 12:28 | Video | autor: Patrik Hajda |

O Outer Wilds se rozšířilo povědomí v roce 2015, kdy nejprve vyhrála několik cen na festivalu IGF, aby se následně stala první úspěšně zafinancovanou hrou na crowdfundingové platformě Fig. Nicméně poté se po ní slehla zem. Tvůrci se letos ozvali a oznámili datum vydání do konce roku, ale to se už jaksi nestíhá. Průzkum vesmíru se tedy odkládá na příští rok.

V Outer Wilds na vás čeká ručně vytvořená sluneční soustava (tedy žádné procedurální generování), kterou prozkoumáte ve své malé lodičce, ale projdete se i po svých po jednotlivých planetách, planetkách a zvláštních útvarech (je to skutečně kostra nějakého gigantického mořského vesmírného ďasu?).

Je zajímavé pozastavit se nad tím, co bude náplní vašeho průzkumnického života. Podle povedeného traileru zjevně vysedávání u táboráku, naslouchání strunným nástrojům a opékání marshmallow. Ale jen co se otočíte, spatříte svou loď uprostřed tornáda, které ji vymrští do vesmíru. Nemáte jinou možnost než risknout stejný expres do hluboké nicoty.

Vypadá to dobře, zní to dobře, a když si to nespletete s nově oznámeným FPS RPG The Outer Worlds, tak snad nebudete zklamaní z absence střílecích pasáží. Outer Wilds je odložena na neurčito, přičemž nevyjde před 1. únorem, kdy tvůrci uveřejní další update.

zdroj: Archiv

 

zdroj: Archiv

 

Nejnovější články