První díl dokumentární série objasňuje vznik Borderlands: The Pre-Sequel
zdroj: tisková zpráva

První díl dokumentární série objasňuje vznik Borderlands: The Pre-Sequel

11. 7. 2014 10:41 | Video | autor: Adam Homola |

Že si studia a vydavatelé dělají pár měsíců před vydáním vlastní video série o hře a jejím vývoji je zcela běžné. 2K to ale v případě Borderlands: The Pre-Sequel pojala trošku jinak a podle prvního dílu "Making of" lze soudit, že máme tady čest s pokusem o skutečný dokumentem z vývoje, než s tradičním marketingovým balastem. I když se jisté míře přemrštěné sebechvály ani v tomto případě nevyhneme. Přesto je ale první díl zajímavý a pojednává zejména o tom, kde se vůbec vzal nápad na vývoj The Pre-Sequel.

Prvotní idea vzešla údajně z jednání, které vedl šéf Gearboxu Randy Pitchford s lidmi z 2K. Gearboxu se sice nechtělo tak rychle do vývoje dalšího dílu Borderlands, ale zároveň se novému dílu nebránili. Studio 2K Australia mezitím dokončilo všechny práce na BioShock Infinite a nemělo do čeho píchnout. Slovo dalo slovo a začal vývoj Borderlands: The Pre-Sequel.

Skoro to až připomíná situaci s BioShock a následným BioShock 2. 2K tehdy po úspěchu jedničky chtěla rychle další díl, což ale Irrational Games v podstatě odmítli - tak rychle by další díl zpracovat nezvládli. A zatímco Irrational začínali s vývojem BioShock Infinite, 2K Marin, 2K Australia a hrstka dalších studií pracovali na BioShock 2. Případ s Borderlands vypadá podobně.

zdroj: Archiv

"Někdy jsem nervózní, protože si lidi říkají, proč to není Borderlands 3. Jednoduše proto, že jsme chtěli vyprávět další příběh z našeho světa, umístěný mezi jedničkou a dvojkou. A také proto, že chceme hru nabídnout hráčům se starými konzolemi a mají chuť na další Borderlands," řekl ve videu Matt Armstrong, který se v Gearboxu stará o značky.

Ve druhé epizodě minisérie se podíváme na měsíc, který byl v jedničce normální, ve dvojce rozbitý a v The Pre-Sequel bude hrát hlavní roli...

Borderlands: The Pre-Sequel vyjde 17. října na PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

Nejnovější články