První záběry z Aperion - remaku Knights of the Old Republic
zdroj: tisková zpráva

První záběry z Aperion - remaku Knights of the Old Republic

10. 3. 2016 11:57 | Video | autor: Honza Konfršt |

O projektu Apeiron jsme vás prvně informovali v polovině února – jde o velmi ambiciózní projekt skupiny nezávislých vývojářů, kteří si dali za cíl předělat Star Wars: Knights of the Old Republic do moderní podoby. Nedlouho po oznámení projektu se nyní můžeme podívat na první záběry ze hry, respektive z aktuálního buildu. 

Autoři totiž použijí originální audio i hudební doprovod, což jen budí další otázky ohledně legálnosti celého projektu. Ten zatím nikdo (Disney) očividně nezarazil a vývoj tak pokračuje dál. Tvůrci na řadu spekulací jak dlouho bude vlastníkům práv na Star Wars trvat právní likvidace jejich projektu zareagovali doplněním odstavce o tom, zda mají práva. Nově totiž říkají, že k hraní Apeironu budete potřebovat původní hru. Což samozřejmě nemusí Disneymu stačit, stejně jako to naznačuje, že nikdo raději společnost nekontaktoval a nesnažil se získat oficiální svolení.

Vývoj ale zatím utěšeně roste a první záběry ukazují sympatickou budoucnost, pokud by se podařilo KOTOR obléci do tohoto kabátku. Ačkoli je video v mnoha ohledech kostrbaté a čpí z něj i řada nedodělků (jedná se o ranou fázi hry a pouhý nástin toho, co finální projekt nabídne), i tak se jedná o lákavý výhled.

Nicméně předělávka nespočívá jen v nové grafice, novinek přinese Apeiron více – ukázka odhaluje použití first person perspektivy, k tomu přidejte i nové lokace, předělaný HUD, nová NPC a originální úkoly. Ambice si zkrátka vývojáři kladou nemalé. Uvidíme ale, zda Disney celý projekt nezatrhnou. Star Wars totiž není značka, kolem níž by vlastníci práv projevovali mnoho pochopení pro nemajetné tvůrce bez licence.

Nejnovější články