První záběry z hraní strategie Etherium slibují RTS hody
zdroj: tisková zpráva

První záběry z hraní strategie Etherium slibují RTS hody

23. 12. 2014 15:10 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jelikož Vánoce teprve začínají, nenapíšu „už, aby tu byl začátek příštího roku,“ protože bychom přeskočily chvíle blaženého (snad) klidu. Omezím se tedy na konstatování, že až přijde nový rok, můžeme začít otravovat tvůrce realtimové strategie Etherium, kdy že ji hodlají vydat. Protože na záběrech videa slibují, že k tomu dojde začátkem roku. 

Záběry ze hry představují ze hry všechno podstatné - trojici frakcí, specifické jednotky a jejich bojový styl, triky, které mají v rukávech (tedy pokud někteří z nich rukávy mají) a také proměnlivé počasí, které nechá vaši údernou eskadru zamrznout uprostřed útoku. Kromě pozemních bojů, protože válka o cenné etherium se přenáší i na orbitu.

Vážně mám z videa dobrý pocit, tím spíše, že klasických RTS vychází málo. Ano, některé animace by potřebovaly přeleštit digitálním štětcem, stylizace je na můj vkus moc mechanizovaná a klidně bych trochu ubral na barevné výraznosti jednotlivých schémat, ale to jsou drobné postřehy.

Jednotky rozdílné velikosti působí sympaticky, takže obří kráčející kolos vypadá opravdu jako kolos a ne jako větší tank. Tradiční nutnost využívat průzkum či protivzdušnou obranu k ochraně cenných útočných tanků dává naději na pořádnou realtime strategii. Etherium vychází na PC začátkem příštího roku, pravděpodobně už v lednu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články