První záběry z hraní Wild West Online. Lov na desperáty vás může stát život
zdroj: tisková zpráva

První záběry z hraní Wild West Online. Lov na desperáty vás může stát život

11. 7. 2017 12:45 | Video | autor: Aleš Smutný |

Popravdě řečeno, co máme čekat od onlineovky Wild West Online není úplně jasné – ostatně, úplně jistí si nejsou ani sami autoři (viz článek). Nicméně, s pomocí nového videa si můžete alespoň rámcový obrázek udělat. Je jasné, že spousta věcí je nedodělaná a teprve se na nich pracuje, ostatně, teprve se můžete hlásit do alfy. Samotné video ale nabízí solidní pohled na to, co také půjde ve hře dělat kromě slíbeného prospektorství, farmaření, přepadávání vlaků…

Chcete si zajít do saloonu a dát si panáka, zahrát poker nebo si dát pěstí do zubů s jiným hráčem? Můžete. Klidně si i něco nakraďte, jen si dejte pozor, ať vás nikdo nevidí, protože pak vám klesá reputace a následně na vás může být vypsaná odměna. Co se může stát pak ukazuje druhá polovina videa. Není úplně jasné, zda se odměny vypisují jen na hráče a nebo i na NPC, minimálně předváděná ukázka mi připadala, že cíl je NPC.

Každopádně jako lovec odměn můžete zajít do šerifovy kanceláře, vzít si plakátek s vypsanou odměnou a naposledy známou lokací desperáta a vydat se na lov. Jak vám vývojáři předvádí, klidně se spojte s kamarádem, alespoň se vám nepřátelský tábor podaří lépe přepadnout a možná chytí kamarád kulku místo vás… Je docela příjemné, že přestřelky nejsou dlouhé a hráči neslouží jako houby, které vstřebávají jednu ránu za druhou. Zjevně stačí jedna rána do hlavy a můžete respawnovat.

zdroj: Vlastní

Koncepčně vypadá Wild West Online velmi nadějně, ale velký otazník se vznáší nad tím, zda tvůrci dokáží implementovat vše, co by chtěli. Samotný svět nevypadá špatně, byť trochu mrtvě (ale zvířena se třeba objeví časem) a animace běhu jsou zatím poněkud úsměvné. Hlavně pohled z očí vaší postavy vypadá jako kdybyste při běhu dojili imaginární krávu…

Ale to jsou detaily, nad kterými jde v klidu přivřít oko, pokud bude hra fungovat jako dobré MMO pro tisíce hráčů, jak tvůrci chtějí. Momentálně si dokonce můžete na oficiálních stránkách koupit vstup do alfa eventů a uzavřené bety. Ačkoliv ještě není vůbec jasné, jestli se celý plán tvůrcům nesesype jako domeček z karet, jejich slib, že až do druhé fáze alfa testování vám vrátí peníze bezpodmínečně, pokud budete nespokojení, nezní špatně. Aktuální plán je vydat první hratelnou alfa verzi ještě během léta a plnou verzi koncem roku.

Nejnovější články