Rachitický V z Devil May Cry 5 ovládá trio démonů
zdroj: tisková zpráva

Rachitický V z Devil May Cry 5 ovládá trio démonů

20. 12. 2018 10:00 | Video | autor: Aleš Smutný |

Na rozdíl od dvou dalších hrdinů, Danta a Nera, se nově příchozí V jeví velmi… křehce. Rachitická postava nebudí dojem drsného válečníka, ale tenhle chlapík, který si Danta a spol najme na likvidaci démonů má v rukávu (tedy měl by, kdyby rukávy měl), hned trojici triků. Jsou to tři různí démoni, které vyvolává v boji na pomoc. To z něj dělá v rámci DMC další zajímavou hratelnou postavu, protože jeho styl je velmi unikátní.

Při hře za V se zjevně bude třeba držet zpátky a využívat schopnosti démonů, abyste případně nahodili nějaký vlastní finisher. Prvním démonem je Shadow, panter, který se umí proměňovat v jedno či více ostří či hrotů, která zraní skupinku nepřátel a nebo probodnou jednoho, aby po něm V doklouzal až k efektnímu coup de grace.

Griffon je létající démon, který kromě toho, že mluví také zvládá V nést ve spárech a střílet blesky. Pokud Shadow dodává V mobilitu v pozemních soubojích, Griffon vám ji dá ve chvíli, kdy se chcete raději vrhnout na nepřátele z výšky. Nebo ve výšce. Posledním démonem je pak obrovitý Nightmare. Jsem zvědavý, kdy bude V moci Nightmare vyvolávat, protože to je chodící tank, který ranou pěsti zničí slabší nepřátele, případně vyšle ničivý energetický paprsek. Ve videu je vidět i moment, kdy si jej V osedlá a bojuje na jeho hřbetě proti jinému monstru.

zdroj: Archiv

Samotný trailer ukazuje i jiné věci a naznačuje, že s V není vše úplně v pořádku. Pokud bych si měl tipovat (a opravdu nevím, jestli to jsou spoilery), V bude minimálně fragment Vergila, který se dostal do téhle roviny existence díky vzestupu hlavního nepřítele Urizena. Stejně tak moment, kdy to vypadá, že V chce Danta zabít, je dle mne z pozdějších fází hry, kdy už celá parta dostane od Urizena na budku.

V možná Danta probodne proto, že je to už tak trochu tradice, jelikož se probodení dočkal snad v každém dílu, a možná k tomu použije Spardu proto, aby v něm probudil schopnosti (a vzhled) Legendary Dark Knight. Ale to opravdu jen střílím od boku s velkým rozptylem. Devil May Cry 5 vyjde 8. března na PS4, Xboxu One a PC.

Nejnovější články