Railway Empire ukazuje, že dobývání amerického západu je hlavně věc logistiky
zdroj: tisková zpráva

Railway Empire ukazuje, že dobývání amerického západu je hlavně věc logistiky

3. 10. 2017 15:40 | Video | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv pušky sehrály svou nemalou roli při osidlování Spojených států, jedním z hlavních prostředků teritoriální i průmyslové expanze byly vlaky a železniční síť. Do role jednoho z pionýrů americké železniční dopravy se budete moci vtělit v chystané strategii Railway Empire, která začíná v roce 1830, kdy toto odvětví začalo masivně expandovat. Pak se svými vlaky a také konkurenty a postupně narůstající infrastrukturou prožijete sto let prosycených parou a slzami železničních romantiků.

Jak bude výstavba železnice fungovat a co vše půjde ve hře ovlivňovat ukazuje nové video, které například odhaluje, že ve hře budou dva módy. Ten první pro rekreační podnikatele, kdy vám například nehrozí, že by se dva vlaky srazily. V módu pro fajnšmekry ale už počítejte s nutností použít výhybky, aby se vaše drahé mašiny nezměnily ve šrot a pohřebiště vašeho byznysu.

Popravdě mne na hře nejvíc láká postupný rozvoj měst, do nichž vedou vaše tratě. Ne, že by šlo o něco výjimečného, ale v kontextu osidlování USA dostává tento prvek trochu jiný náboj. Třeba uděláte metropoli z města, které dnes rozhodně nepatří k těm nejdůležitějším.

zdroj: Vlastní

Stejně tak nadějně zní nutnost osazovat vlaky jednotlivými zaměstnanci, včetně strážců, což znamená, že vám budou hrozit útoky banditů a třeba i indiánů. Přičtěte k tomu víc než 300 technologií dostupných k vynalezení, 40 vlaků odpovídajících dobovým mašinám a možnost průmyslové špionáže u konkurence a možná nás začátkem příštího roku čeká velmi příjemné tycoonové překvapení.

 

Nejnovější články