Rain World uvrhne svého hrdinu do nerovného boje se záplavami deště
zdroj: tisková zpráva

Rain World uvrhne svého hrdinu do nerovného boje se záplavami deště

4. 1. 2016 11:23 | Video | autor: Honza Konfršt |

Indie plošinovka Rain World dělá čest svému jménu a poněkud netradičního hrdinu, křížence slimáka a kočky, staví do světa, ve kterém stále prší. Slugcat se tak pouští do nerovného souboje s prostředím a na pozadí věčného deště a subtilních tónů elektronické hudby se pokouší v cizím světě přežít alespoň ještě jeden další den. Jak takový boj vypadá, odhaluje nové video se záběry přímo ze hry.

Svět Rain World je ponurý, kombinuje industriální témata s čirou dekadencí a světlé barvy aby člověk lupou pohledal. A jak odhaluje přiložená ukázka, světlá či jakkoli výraznější barva většinou značí nebezpečí v podobě bestie číhající na našeho běloskvoucího hrdinu.

Ten se samozřejmě primárně pohybuje plížením, zvládne ale i bojovat a nejednou dojde i na úprk. To vše můžete vidět v takřka sedmi minutách záběrů. Co je však nyní pravděpodobně nejdůležitější je přidání mapy do hry – princip jak funguje můžete vidět pár sekund před začátkem druhé minuty. Z těchto záběrů pak vyplývá, že se náš hrdina, Slugcat, musí nejdříve dobře schovat a až poté se může na mapu dané úrovně podívat a patřičně ji prozkoumat.

Záběry odhalují ze hry celkem hodně a na závěr lze také vidět, jak ve hře vypadá ten skutečně nebezpečný déšť. Bohužel však stále ještě nevíme datum vydání. Rain World si PC komunita původně sama na Kickstarteru zaplatila a následně ji podpořil vydavatel Adult Swim Games, který také posvětil konzolové vydání.

zdroj: Archiv

Nejnovější články