Relaxační Koral je milostným dopisem pro oceán
zdroj: tisková zpráva

Relaxační Koral je milostným dopisem pro oceán

29. 7. 2019 11:48 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Jaké by to asi bylo, být mořským proudem? Nad touhle trochu neobvyklou otázkou se zamyslel nezávislý vývojář Carlos Coronado a vytvořil Koral, oddechovou logickou hru, kde v 3D podmořských dioramatech vdechujete život temným hlubinám a můžete se alespoň na pár hodin cítit jako ryba ve vodě.

Oceány pokrývají více než 70 % naší planety a odehrává se v nich překvapivě málo her. V Koral se vydáte do 15 různých ekosystémů s jediným cílem – oživit mrtvé korálové útesy. Audiovizuálně orientovaný simulátor vám umožní si tak trochu hrát na podmořského boha, svým prouděním můžete v reálném čase sledovat, jak se povrch moří i oceánů rozehrává nejrůznějšími barvami a bují v něm nový život.

Carlos Coronado se sám rád věnuje potápění a jeho zálibu ve vodních ekosystémech dokládá spoustou sběratelských předmětů, z nichž se dozvíte zajímavé podrobnosti o jejich reálném fungování. Pokud jste tedy snili o kariéře mořského biologa nebo jen zbožňujete 20 tisíc mil pod mořem, dejte Koral určitě šanci.

zdroj: Archiv

Autor hru dokonce vyvíjel z velké části na plachetnici v severním Katalánsku, v přírodní rezervaci u mysu Cap de Creus. Útrapy z vývoje zahrnujícího velmi omezené zdroje energie pak dokumentuje ve videu na svém YouTube kanále.

Oddechovou Koral můžete hrát na PC a na Switchi, pořídíte ji za necelých 10 eur. Sám tvůrce dodává, že vám nezabere více než tři hodiny, takže jestli je pro vás délka důležitá, máte si prý raději počkat na některou ze slevových akcí.

Nejnovější články