Remake Outcastu nabídne otevřený svět, na jaký je dnešní hráč zvyklý
zdroj: tisková zpráva

Remake Outcastu nabídne otevřený svět, na jaký je dnešní hráč zvyklý

12. 9. 2017 11:38 | Video | autor: Patrik Hajda |

Vydání Outcast – Second Contact je už v podstatě za dveřmi a co nevidět se tak po osmnácti letech vrátíte na mimozemskou planetu Adelpha, kde se opět v kůži Cuttera Sladea pokusíte vyjednat mír mezi lidmi a zástupci tamější rasy. Nové video představuje možnosti plně otevřeného světa.

Na konci minulého tisíciletí byl Outcast jednou z úplně prvních 3D her, které se oprostily od klasického koridoru a nabídly hráčům svobodu otevřeného prostředí. Outcast – Second Contact není pokračování klasiky, ale její plnohodnotná revitalizace, tedy remake.

Před lety se Outcast a jeho nekonečné možnosti jevily jako produkt z jiného světa, ale dnes v záplavě titulů s otevřenými světy už prakticky ničím nepřekvapí. Od samého začátku jsou vám k dispozici všechny regiony planety. Můžete se vydat, kam jen budete chtít a je jen na vás, zda se sami vystavíte drsným podmínkám nebezpečných oblastí.

zdroj: Archiv

Vaším hlavním úkolem je tedy vyjednání míru mezi lidmi a rasou Talanů, což nebude práce na jedno odpoledne. Talané vám jakožto mimozemšťanovi nevěří jediné slovo, takže si nejprve musíte získat jejich důvěru skrze vedlejší úkoly. Stovky vedlejších úkolů. Prohodíte pár slov s místními, seženete potřebné předměty od zámožných obchodníků, postavíte se na stranu zužovaných farmářů, pozabíjíte divoké predátory, zachráníte mnicha, provedete rituál… Však to znáte.

Otevřený svět nabízí i spoustu prostoru pro různé přístupy k řešení problémů. Když vám například rokle plná lávy odřízne cestu, můžete se pokusit najít přechod kdesi v dáli nebo přimět místního opraváře k zprovoznění kladkového mostu. Nebo jednoduše vyhledáte portál, přemístíte se do jiného regionu a zkusíte se k cíli dostat odtamtud. Nebo rokli přeletíte na obřím ptákovi. Nebo cokoliv, co vám dovolí vaše tvořivost.

Outcast - Second Contact zdroj: tisková zpráva

Outcast – Second Contact sice neoslní grafikou, ale snad ani nikoho jako remake neurazí. Je otázka, zda má co nabídnout novým hráčům, ale pamětníkům by měl dopřát pořádnou dávku nostalgie v mnohemm mnohem líbivějším vizuálu. Hra vychází již příští měsíc na PC (Steam), PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články