Remake Shadow of the Colossus využije výkon PS4 Pro k plynulosti nebo kráse, volba je na vás
zdroj: tisková zpráva

Remake Shadow of the Colossus využije výkon PS4 Pro k plynulosti nebo kráse, volba je na vás

11. 12. 2017 12:30 | Video | autor: Patrik Hajda |

Kultovní PlayStation exkluzivitka Shadow of the Colossus se vrátí ve své již druhé reinkarnaci za pouhé dva měsíce. Původní PS2 titul za tu dobu pořádně zestárl, ale šikovní restaurátoři z Bluepoint Games se postarali o remaster pro PS3 a nyní i o remake pro PS4. Ten si užijete o to víc v případě, že vlastníte konzoli PlayStation 4 Pro.

Remake Shadow of the Colossus využije dodatečný výkon PS4 Pro vámi zvoleným způsobem. Pokud upřednostníte takzvaný cinematický mód, hra vám poběží ve 4K s HDR v maximálně 30 FPS. Tvůrci skutečně neslibují stabilní framerate, ale „cílí“ na něj. Zároveň samozřejmě potřebujete monitor či TV s podporou výše uvedených funkcí, ale to je snad jasné.

Druhý mód s všeříkajícím názvem Výkon neobsahuje 4K zobrazení, ani HDR. Za to slibuje až 60 snímků za vteřinu. Ano, opět chybí žádoucí slůvko „stabilní“, tak snad nás při lezení po chlupatých kolosech nečekají nějaké výrazné propady v plynulosti.

zdroj: Vlastní

Tvůrci vám zároveň chtějí způsobit mindrák novým videem, které porovnává všechny tři verze hry napříč jednou dekádou. Znáte to. Pamatujete si na super grafiku a zážitky z PlayStation 2, ale když vám ji někdo v reálném čase porovná se současným remakem, rázem je celá nostalgická vzpomínka v troskách. Nová verze je v tomto případě opravdu lepší, alespoň po vizuální stránce. V galerii také najdete nové fotky z remaku, který vychází již 6. února.

K dispozici bude také ve sběratelské edici, která kromě steelbooku nabídne i obrázkové pohledy, tištěný manuál, herní předměty jako speciální luk, plášť a skin, tištěnou mapu světa, samolepky a témata s avatary pro PlayStation 4 rozhraní. Sběratelská edice vás vyjde na 50 dolarů.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články