Remake strategie The Battle for Middle-earth vypadá krásně
zdroj: tisková zpráva

Remake strategie The Battle for Middle-earth vypadá krásně

3. 7. 2018 16:37 | Video | autor: Václav Pecháček |

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth. Tahle strategie s nesmyslně dlouhým jménem nám v dětství poskytla nesmyslně dlouhé hodiny zábavy, a o jejím druhém díle to platí dvojnásob. Pro kluka až po uši zamilovaného do všeho, co na sobě neslo onu magickou iniciálu JRRT, bylo naprosto neuvěřitelné najednou na obrazovce pohybovat Aragornem, Legolasem a Gandalfem. Často jsem nedělal nic jiného, než jen stavěl hrdiny pro radost. Ale teď konečně pointa vzpomínání – chystá se fanouškovský remake v Unreal Enginu, a už má první trailer.

Projekt nese název The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth Reforged, a znovu ukovat takový klenot je pořádná fuška. Veškerý kód musí být napsán úplně od píky, ale autoři si od výsledku slibují perfektní, krásně vypadající multiplayer bez lagů, zato se skvělou fyzikou a vysokým počtem snímků za vteřinu. Primární inspirací je první díl, ovšem třeba volné stavění budov si vypůjčují z dvojky.

Pokud jim práce půjde od ruky, rádi by se jednoho dne vrhli i na kampaň, ale neplánujme vniknutí do Mordoru, když jsme ještě ani nepřekročili Brandyvínu. Trailer, který hned po následujícím odstavci konečně přiložím a už nebudu dál zdržovat, ukazuje elfy, skřety, trpaslíky i Nazgûly v novém kabátku, a kromě hrdinů dobra se na chvilku objeví Balrog i sám Temný pán.

Je to fantastický nápad a strašně rád bych se do lépe vypadající a lépe fungující bitvy o Středozem opět ponořil, ale zlo nikdy nespí a vůbec bych se nedivil, kdyby na sebe autoři svou neopatrnou propagací obrátili Sauronovo oko. Tedy spíš pozorné oko právníků. Ti sice nemají okřídlené zrůdy, ale i tak ze svých skleněných mrakodrapů shlížejí na obyčejné smrtelníky a čekají, koho z nich by mohli rozmáčknout.

Právní protiúder by mohl přijít od EA, mohli by se ho zhostit Warner Bros., a je potřeba říct, že autoři remaku jsou si téhle peripetie moc dobře vědomi. Upozorňují ale třeba na mod Third Age: Total War, který si žije celkem zdravým životem, a doufají, že když už je nějací hlavouni shůry osloví, budou se s nimi schopní nějak dohodnout. „Třeba pak tu hru udělají sami, když si uvědomí, kolik lidí ji chce,“ dodávají plní optimistické naděje, s níž by se neztratili ani v Kraji.

Vřele doufám, že mají pravdu a že můj denethorovský pesimismus je bezdůvodný, protože kdyby to vážně vyšlo, třeba i s tou kampaní… žjova. Bylo by to NĚCO, a tím něčím mám na mysli vynikající strategii, která by a) krásně vypadala, b) probouzela záplavu slastných nostalgických vzpomínek. Eru vás provázej, hrdinní vývojáři.

The Battle for Middle-earth remake zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články