Remakovaný System Shock předvádí sílu Unreal Enginu
zdroj: tisková zpráva

Remakovaný System Shock předvádí sílu Unreal Enginu

21. 1. 2019 14:58 | Video | autor: Patrik Hajda |

Ještěže si studio Nightdive dalo před rokem pauzu. A ještěže se tvůrci rozhodli přejít z Unity na Unreal Engine 4. Remakovaný System Shock se totiž poprvé ukazuje ve své finální podobě a rozhodně se máme čím kochat. Za takovou podívanou by se styděla málokterá novinka.

Koncem loňského února se tvůrci remaku System Shocku na delší dobu odmlčeli, protože se prý až příliš vzdálili původní myšlence. Znovu o sobě dali vědět v říjnu, kdy rovnou ukázali sestřih záběrů z hraní. Byl to sice příslib lepších zítřků, ale ve světle aktuálního videa působí říjnové záběry letitým dojmem.

Už tehdy se zjevně zvedla vlna nevole v řadách zklamaných fanoušků. Nightdive Studios ve videu Adventure Alpha nepoužilo finální grafiku, což napravuje novým trailerem, který slouží jako demonstrace konečné podoby celé hry a dává nám jasně najevo, že o vizuál už nemusíme mít strach.

zdroj: Archiv

Ve videu nedojde k žádné akci ani prozrazení děje. Jde o pouhý průchod stísněnými prostory vesmírné stanice, které halí přítmí a mlha, ale sem tam je rozzáří pěkná hra světel z ovládání dveří, zářivek a dalších barevných zdrojů. Kladivo v ruce postavy se skutečně ani jednou nevydá na cestu vzduchem.

Je to jen další příslib, tentokrát ale koukatelné budoucnosti. Těžko říct, jak velká část celého System Shocku je v takto pokročilé fázi. Datum vydání posunuté na rok 2020 moc optimistické není. Ale jen ať si vývojáři dají načas. Jestli se to bude hrát stejně dobře, jako to nyní vypadá, pak se vyplatí počkat. Nedočkavci po hře mohou skočit zde.

Nejnovější články