ReRoll, který chce pojmout Zemi, zatím zmapoval centrum Montrealu
zdroj: tisková zpráva

ReRoll, který chce pojmout Zemi, zatím zmapoval centrum Montrealu

27. 3. 2014 18:37 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Když se před měsícem ozval Ubisoft s nápadem na hru ReRoll, která by pro své potřeby užívala digitalizovanou verzi celé planety, naší planety, poloměr 6378 km atd, vyvolalo to oprávněné pochyby o životaschopnosti celého konceptu i mentálním zdraví vývojářů. Nyní se ReRoll připomíná videem, v němž vykreslí virovou epidemii šířící se 1:1 zpracovaným centrem Montrealu. Jednoho při pozorování nahlodává červík pochybností (nebo naděje), jestli by Ubisoft nakonec skutečně celý záměr nemohl zvládnout.

Celkem bylo dle videa, jež najdete uvnitř článku, do současné podoby herního Montrealu přetvořeno 12 čtverečních mil. To je sice ve srovnání s celou Zemí stále minimum, vývojáři se ale dušují, že transformace se dočkala každá píď města od odpadkových košů po vysoké mrakodrapy. Ukázka předělané hry naznačuje, že ReRoll bude zřejmě působit spíše jako variace na 3D modely z Google Earth, což je jenom logické vzhledem k zamýšlenému izometrického náhledu na herní svět.

I po nové ukázce ambice ReRoll na digitalizaci planety znějí zhruba stejně šíleně jako před měsícem, kdy byl uvolněn první trailer. Konceptu by rozhodně pomohlo (nebo taky možná ne), kdyby vývojáři sdělili, jak dlouho jim přeměna Montrealu trvala, na kolik přišla, a jak se na mapě vlastně bude hrát. Na druhou stranu, autor tohoto textu si ještě živě pamatuje svůj šok z toho, že někdo vyplodil 3D mapu planety (!) v Google Earth či NASA World Wind, stejně jako si před Grand Theft Auto 3 myslel (a nejen on), že hra na mapě živoucího města je čirá utopie. Ať už ReRoll dopadne jakkoliv, jisté je, že myšlenka v jeho nitru je pod povrchem ambicí herní kultury už dlouho a nedopadne-li to tentokrát, zcela jistě se toho někdo chytí v dohledné době znovu.

Uvidíme, kolik štěstí – a sbírané finanční podpory fanoušků – bude nakonec ReRoll mít. Ostatně, jestli se někdy se ke zmapování dostane Olomouc a nejmenované vísky jejího z kraje, možná jim pustím pár grošů i já sám.

...

Nejnovější články