Retro GamesPlay – hrajeme adaptaci Lvího krále
zdroj: tisková zpráva

Retro GamesPlay – hrajeme adaptaci Lvího krále

2. 2. 2018 15:30 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Lví král je pro mnohé dodnes nepřekonaný animovaný muzikál od Disneyho (dnešní děti považují za pokořitele jedině Ledové království). Film ve své době v roce 1994 nabídl skvělé animace, pohlcující příběh a výborný hudební doprovod. Podobně na tom byla i videoherní adaptace stejného jména, která vyšla tentýž rok a jíž dnes věnují svůj čas Pavel s Honzou v Retru.

Disney’s The Lion King v podstatě do puntíku kopíruje děj filmové předlohy. Ve 2D plošinovce zprvu ovládáte mladého lvíčka Simbu, který je svým zlotřilým strejdou Scarem odvezen do divočiny a nechán na pospas zlým hyenám. Simba si naštěstí najde kamarády – surikatu Timona a divočáka Pumbu. Společně si zazpívají Hakuna Matata na cestě za Simbovou právoplatnou korunovací.

Disney’s The Lion King sleduje vývoj mladého Simby do skutečného lva, s čímž souvisí i zprvu dost omezené herní mechanismy. Simba teenager se s nepřáteli vypořádává skákáním na jejich hlavy a už v takto útlém věku je ochromuje mohutným řevem. V dospělosti pak používá i své drápy, musí si však dávat dobrý pozor na všemožné nástrahy divočiny.

Ale bude i legrace se sbíráním lahodných brouků, různými minihrami a objevováním tajných zákoutí v roli Timona a Pumby. Na hře spolupracovali původní animátoři filmu a těšit se můžete i na některé písničky z původního soundtracku. A to jste věděli, že dvě úrovně jsou vytvořeny podle vynechaných filmových scén? Jaké další zajímavosti doprovází plošinovku Lvího krále se dozvíte od našeho klasického RE-TRO dua.

Nejnovější články