Retro GamesPlay – hrajeme mrazivý horor The Thing
zdroj: tisková zpráva

Retro GamesPlay – hrajeme mrazivý horor The Thing

6. 7. 2018 15:30 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Když se mluví o herních adaptacích filmů, pohříchu se často zapomíná na The Thing. Tedy, je pravda, že nejde o přímou dějovou adaptaci Carpenterovy kultovní Věci, ale hra a její události navazují na konec snímku. V roli vojáka speciálních jednotek se dostáváte na základnu, kde Kurt Russell bojoval s emzákem, který spoustě z nás způsobil nejednu dětskou noční můru. Nu a ke cti hry slouží, že ač jde v jádru o akční hru, strachu si užijete až až.

Nešlo jen o zabíjení emzáků, ale především na svou dobu neokoukaný systém důvěry NPC, kdy na základě toho, zda vám daná postava věřila (ono to není tak snadné, když vám může každou chvíli vyrůst chapadlo nebo utéct hlava na pavoučích nohách), se k vám připojila k boji a nebo na vás zaútočila, to podle stupně důvěry.

The Thing se prozkoumávání základny brzy stalo nervydrásající záležitostí, kdy jste nevěděli, kdo se promění ve Věc. Tedy alespoň při prvním dohrání… Proč to úplně nefungovalo při druhém už vám ve videu vysvětlí Pavel Dobrovský a Honza Olejník.

zdroj: Archiv

Nejnovější články