Retro GamesPlay – hrajeme sci-fi strategii Startopia
zdroj: tisková zpráva

Retro GamesPlay – hrajeme sci-fi strategii Startopia

16. 3. 2018 17:30 | Video | autor: Redakce Games.cz |

V roce 2001 vyšla třetí Civilizace, první Black & White, Advance Wars, datadisk pro Red Alert 2 nebo třeba Empire Earth. Není divu, že pod tíhou takových strategických těžkých vah relativně malá a nenápadná, byť nesmírně sympatická hvězdná strategie Startopia trochu zapadla. Nebo bychom spíš měli mluvit o vesmírném manažerském tycoonu?

Kvalitami hry to ale nebylo, protože Startopia sbírala už tehdy vysoké známky (Metacritic 86 bodů ze 100) a ti, kdo jí tehdy propadli, na ni pamatují dodnes. Hru mělo na svědomí studio Mucky Foot Productions plné bývalých zaměstnanců Bullfrogu, a na Startopii to šlo vidět.

Bez problémů byste v ní našli různé více či méně viditelné inspirace z Theme Parku, Theme Hospital i Dungeon Keepera. Celé to navíc podtrhoval typický britský humor dobře známý z produkce Bullfrogu či později Lionheadu.

Jestli jste tehdy Startopii nehráli, můžete si ji teď nechat od Pavla a Honzy představit, jestli ano, společně zavzpomínejte. Pokud byste měli na chlapce nějaký dotaz, neváhejte se ptát v chatu na YouTube v průběhu živého vysílání.

Nejnovější články