Retro GamesPlay – Hrajeme Tomb Raider: The Angel of Darkness
zdroj: tisková zpráva

Retro GamesPlay – Hrajeme Tomb Raider: The Angel of Darkness

4. 5. 2018 16:30 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Jak zabít úspěšnou značku? Jeden z návodů by vám mohli poskytnout v Core Design (respektive Eidosu), vývojářích šestého a na delší dobu posledního dílu Tomb Raider. The Angel of Darkness, jak se tenhle kat jmenuje, v roce 2003 předvedl, že slavné jméno nestačí, pokud jej doprovodí vážně prachbídná hratelnost. Apologeti (oba dva) namítnou, že hra tratila na obrovském a nenaplnitelném očekávání. Je-li tomu tak a nebo zda naopak hra zestárla ještě hůř vám ukáží Honza Olejník a Petr Poláček v našem Retro GamesPlayi.

Z The Angel of Darkness se stal tak trochu otloukánek, protože jeho neúspěch dokonce podle Paramountu mohl za to, že nikdo nechodil na jejich druhý Tomb Raider film s Angelinou Jolie. A bylo by opravdu nefér vinit tým Core Design i z neúspěchu her.

Eidos po studiu chtěl Tomb Raider hru každý rok, už na pátém dílů prý pracovalo stádo unavených zombií a Anděla temnot je společnost donutila vydat i přes protesty studia, že hra potřebuje ještě dokončit. Měli pravdu. Šlo o poslední díl, na kterém Core Design pracovali. Eidos dal sérii do rukou Crystal Dynamics, tým opustili tři klíčoví členové a pak byl zbytek studia prodaný Rebellionu, kde došel definitivnímu konci v roce 2010.

To se ale, spolu s mnoha dalšími informacemi a hlavně obrazem toho, jak se The Angel of Darkness hraje, dozvíte v dnešním video, k němuž můžete přidat své dotazy a připomínky v chatu u přenosu na Youtube.

zdroj: Archiv

Nejnovější články