Rocksteady vysvětlují vizuální design postav z Batman: Arkham Knight
zdroj: tisková zpráva

Rocksteady vysvětlují vizuální design postav z Batman: Arkham Knight

26. 5. 2015 12:33 | Video | autor: Aleš Smutný |

Další z dlouhých deníčků z vývojářského pozadí Arkham Insider se věnuje vizuálnímu zpracování tří postav z Batman: Arkham Knight. Albert Feliu Gomis, který v Rocksteady šéfuje designu postav vysvětluje, proč vypadají tak, jak vypadají, na co se při konceptu zaměřili. Onou pitvanou trojicí je samozřejmě Batman, jeho budoucí nemesis Arkham Knight a nakonec starý známý Scarecrow.

U každé postavy se diskutující na chvíli zastaví a hlavně u Arkham Knighta jde o hodně vysvětlující materiál. Ten bude velitelem jednotek, které vpadly do Gothamu a právě vojenskému pozadí odpovídá i jeho styl výbava. Ačkoliv se zdá, že v mnohém napodobuje Batmana, ostatně, to je fakt, protože má sloužit jako jeho zlý protipól, odraz v zrcadle. Třeba ušatá helma je plně funkční a vizor samotný funguje jako zařízení, jímž koordinuje okupaci Gothamu. Vojenský styl podtrhují maskáče, které odpovídají celkovému stylu invazních jednotek.

U Scarecrowa není tolik o čem hovořit, protože jej známe, ale poslechněte si postřehy k jeho designu z hlediska emocí, jež má jeho vzezření a doslova obklopení se toxinem „strachu“ v podobě spárů, nádržek apod. A Batman? Ten je drsnější, modernější, silnější a připravený na střet s Arkham Knightem. Design obleku je tentokrát blíže vojenskému stylu a hlavně je koncipován tak, aby ladil se stylem Batmobilu.

zdroj: Archiv

Na Batmanovo vozítko dojde i v otázkách fanoušků, kde se dozvíte, že Batmobil bude mít vlastní strom schopností, takže půjde modifikovat skrze různé extra funkce, jako je třeba vystřelení Batmana do větší výšky apod. Celkově jde o zajímavý pohled do celkového designu hry a místo tradičních PR frází si můžete poslechnout, proč se tvůrci rozhodli pro takový a takový vzhled. Batman: Arkham Knight vychází 23. června na PC, Xbox One a PS4.

Nejnovější články