Rozmáchlé JRPG Xenoblade Chronicles 2 vychází na Nintendu Switch
zdroj: tisková zpráva

Rozmáchlé JRPG Xenoblade Chronicles 2 vychází na Nintendu Switch

2. 12. 2017 9:30 | Video | autor: Adam Homola |

Switch ještě není na trhu ani rok a už bychom pro něj našli několik velkých a zásadních titulů. Podle prvních reakcí se zdá, že poslední velká hra roku Xenoblade Chronicles 2 se může zařadit právě mezi ty povedené kousky, kvůli kterým mohou fanoušci žánru JRPG zvážit pořízení Switche a jeho majitelé pak pořízení samotné hry.

Vydání hry připomíná čerstvě vydaný startovní trailer, který je tak japonský, jako celá hra. Xenoblade Chronicles 2 si se západním RPG opravdu nespletete, a to ani z obrázků, ani z videí. Připravit byste se tak měli na desítky hodin plné dialogů, příběhu, prozkoumávání, RPG mechanik a samozřejmě soubojů.

Navzdory dvojce v názvu nejde o přímé pokračování původního dílu z konzole Wii, jako spíše jakéhosi duchovního nástupce. Roli hlavního hrdiny tu zastává Rex se schopností vyvolávat živoucí zbraně. Těm se říká Blades a právě jeden takový Blade se jménem Pyra vás po celou dobu doprovází. Pyra přitom není obyčejný meč, či standardní zbraň, ale jde o onu ženu v červeném.

zdroj: Vlastní

Společně s ní tak putujete obrovským světem a hledáte Elysium. Letmý pohled na Metacritic naznačuje, že se hra opravdu povedla a že se mohou fanoušci JRPG na co těšit. Hra má na základě 53 recenzí Metascore ve výši 84 bodů ze 100, což by mohlo být solidní zárukou kvality. 

Nejnovější články