Rozšíření Apocalypse do Stellaris přidá kromě obřích lodí i novou žoldáckou rasu
zdroj: tisková zpráva

Rozšíření Apocalypse do Stellaris přidá kromě obřích lodí i novou žoldáckou rasu

17. 2. 2018 10:00 | Video | autor: Patrik Hajda |

22. února to vypukne. Do vesmírné strategie Stellaris zavítají gigantické lodě s obrovskými zbraněmi, které svými schopnostmi připomínají Hvězdu smrti ze Star Wars. Nový vývojářský deníček odhaluje, že se rozšíření nesoustředí jen na obsah pro ty nejzkušenější kapitány, ale bere v potaz i doteď slabší střední část hry.

Mazáci si přijdou na své díky dvěma novým třídám lodí – kolosům a titánům. První jmenované šíří zkázu na úrovni planet, druhé na úrovni plavidel, když jedinou ranou pošlou „k zemi“ celý bitevník. Video níže rovněž připomíná, že nemusíte nutně kráčet cestou destrukce. Je zde i opačný, pacifistický přístup v podobě prostředků pro vytvoření téměř dokonalého štítu planety.

Ale než se k nim v průběhu hry dostanete, možná narazíte na slabší střední část. Ta bude díky Apocalypse rozšířena o novou rasu Marauders. Dle slov Daniela Moregårda si ji máte představit jako vesmírné Mongoly, tedy válečně smýšlející společnost se silnou flotilou. Tato rasa ohrožuje naprosto všechny, ale můžete si najímat její admirály, generály a lodě, případně si vyloženě zaplatit její služby proti určitému nepříteli.

zdroj: Vlastní

Kromě toho se ještě těšte na dva druhy cestování – skrze červí díry a skrze brány. Červí díry vznikají v párech, a pokud do nich nepošlete výzkumný tým, skončí vaše loď kdo ví kde na druhé straně vesmíru. Brány vás také teleportují na dlouhé vzdálenosti, ale do libovolné brány dle vašeho výběru, a můžete si je i sami stavět.

Apocalypse vyjde 22. února na Steamu. K hraní pochopitelně potřebujete vlastnit původní Stellaris, která je momentálně zlevněna o 60 % na 16 eur.

Nejnovější články