Rozšíření Final Stand pro Battlefield 4 dává vzpomenout na Bf 2142
zdroj: tisková zpráva

Rozšíření Final Stand pro Battlefield 4 dává vzpomenout na Bf 2142

10. 9. 2014 11:22 | Video | autor: Aleš Smutný |

DLC rozšíření pro multiplayerové tituly jsou dobrá v tom, že se na nich dá hodně testovat. Jak z tvůrčího hlediska, třeba funkčnost nových prvků, tak z hráčského to, jestli by vás vůbec hra s těmito prvky bavila. Final Stand pro Battlefield 4 mi připomíná právě takový experiment, kdy na čtyřech mapách přináší experimentální futuristickou techniku a přímo tak pomrkává směrem k Battlefield 2142.

Ačkoliv DICE říká, že čtveřice map ve stylizaci zasněžených ruských plání je primárně zaměřená na pěchotní boj, nebudou chybět ani vozidla. Kupříkladu takový vznášedlový tank, který se po bojišti pohybuje pomocí osmi raketových motorů už vyvolává hodně sci-fi pocity, stejně jako Railgun, kterou budete moci sebrat na daných mapách.

DICE se zjevně rozhodli zkusit to zase s futuristickým designem. Asi je brzy spekulovat o tom, že jejich další hra by mohla být pokračovatelem právě Battlefield 2142, ale konspirační teoretik ve mně už tluče do imaginárního stolu svazkem papírů s nápisem Last Stand a vykřikuje „tohle je důkaz!“ Mimochodem, také jste v traileru viděli nějaký mech? Tedy kráčejícího bojového robota, ne zelený porost.

Včera každopádně začalo komunitní testování jednotlivých map v rámci CTE programu. Pokud byste se chtěli zapojit, můžete se přihlásit na těchto stránkách a doufat. Já se zatím budu rozhodovat, zda bych chtěl pokračovatele Battlefield 2142. Ještě před třemi lety, v době boomu válečných stříleček ze současných konfliktů, bych řekl ano, ale když vidím, jak se zase dostáváme velmi pozvolna do fáze futuristických stříleček, trochu se bojím, aby nedošlo k podobnému zahlcení. Co třeba ta první světová? Ne? Já si to myslel...

zdroj: Archiv

Nejnovější články