RPG Outward sleduje život prostého dobrodruha ve světě plném magie
zdroj: Prime Matter

RPG Outward sleduje život prostého dobrodruha ve světě plném magie

20. 12. 2018 11:17 | Video | autor: Patrik Hajda |

Outward se hodlá vysmát hrám jako Zaklínač 3 a TES V: Skyrim. Možná ne ve smyslu velikosti, epičnosti či vyprávění, ale z hlediska obtížnosti. Nehrajete totiž za TOHO hrdinu, který všechny a všechno spasí. Jste prostý člověk ve středověku, kde zároveň vládne magie. Vlastně takové fantasy Kingdom Come

Tvůrci Outward chtějí přijít s fantasy RPG, ve kterém pocítíte, že jste pouhým člověkem, nikoliv bohem. Musíte jíst, pít, spát, léčit se z nemocí a v každém okamžiku logicky uvažovat. V zimě nahodíte kabát, v poušti ho radši shodíte, nechcete-li padnout po pár metrech vyčerpáním.

Outward se liší i přístupem k magii. Ta totiž vychází z kmenových „tradic“ a k vyvolání jediného kouzla musíte projít několika kroky rituálu. Jelikož nejste neporazitelní, musíte vzít zavděk i různými pastmi a jinými vychytávkami, které vám pomohou přechytračit lidské protivníky i bájné bytosti.

zdroj: Archiv

Tvůrci z Nine Dot Studios nastavili velmi časté automatické ukládání bez možnosti manuálních savů. Chtějí tím ve vás vyvolat obavu o svou postavu. Když se dostanete do velké šlamastyky, dokážete se vrátit jen do nejčerstvějšího uloženého bodu. V Outward si zkrátka dobře rozmyslíte riskování svého krku. Tím vším můžete projít i ve dvou na rozdělené obrazovce nebo online.

Nevím, jak vám, ale mně mechanismy táhnoucí klasické RPG blíž surové lidské realitě poměrně imponují. Na jejich vyzkoušení nebudeme čekat dlouho. Hra sice byla odložena, ale jen o měsíc a půl. Z původního data 12. února je nyní 26. březen, kdy hra vyjde na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články