Ručně kreslená dračí apokalypsa přichází v EarthNight
zdroj: tisková zpráva

Ručně kreslená dračí apokalypsa přichází v EarthNight

5. 6. 2014 11:45 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Ufounská nebo zombie apokalypsa jsou vysloveně mainstreamové záležitosti. "Je čas naservírovat apokalypsu způsobenou draky," řekli si asi ve studiu Cleaversoft. Jejich čerstvě oznámený EarthNight pro PS4 a PS Vita slibuje arkádovou hratelnost vhodnou pro konzolové relaxování, kombinuje při tom v sobě prvky roguelike a běhacích her.

Zahrajeme si při tom za dvojici postaviček – Stanleyho a Sydney. Ti se jednoho dne rozhodli, že si ze své vzducholodě skočí na povrch Země, protože proč si neskočit skydivingem skrze nebe plné lítých, vraždících bestií? Navíc je při skoku můžete likvidovat! Hra se tak skládá ze dvou částí: pobíhání po zádech draků na cestě k jejich hlavě, což vidíte z boku, a pak samotný skydiving, popsaný jako odpočinková interaktivní volba dalšího levelu.

Na každý pád je hraní za Stanleyho přímočarejší a jednodušší pro nováčky, zatímco v roli Sydney se zapotíme mnohem více. Těžko říct, co přesně si pod složitějším hraním vývojáři představují - EarthNight má být skoro celý ovládán jenom dvěma tlačítky. Vývojáři přesto slibují "překvapivou hloubku" principů a výraznou náročnost. Dohrát prý půjde za půl hodiny, bude ale trvat stovky sezení, než se hráč na takovou úroveň hraní dostane. Vývoj ostatně probíhá už dva a půl roku, byť je součástí této doby i tvorba ručně malované grafiky. Tu má na triku Paul Davey, jehož práci najdete zde.

EarthNight dorazí až v roce 2015, a to nejprve pro PS4 a poté i Vitu, časem možná i na PC a mobily. Oznámení samozřejmě nepřišlo náhodou, během poslední hodin se ostatně vylouply i další handheldové tituly, primárně má tak působit jako lákadlo na plnohodnotnou předváděčku a hands on demo na blížícím se E3.

zdroj: Archiv

Nejnovější články