Salt and Sanctuary vás ve stylu Dark Souls vezme do náruče a totálně zdeptá
zdroj: tisková zpráva

Salt and Sanctuary vás ve stylu Dark Souls vezme do náruče a totálně zdeptá

21. 3. 2016 15:53 | Video | autor: Aleš Smutný |

V poslední době se přirovnáním k Dark Souls ohání nejedna hra z nejednoho žánru, takže čekám, že brzy se objeví reklamní slogan, který zní „Dark Souls mezi simulátory rybaření.“ Nicméně pokud má někdo na toto přirovnání právo, je to 2D akce Salt and Sanctuary od malého nezávislého studia Ska Studios, která konečně vyšla na PS4 a PS Vita. Stačí se podívat na vizuální stylizaci, v níž vás svým pochmurným stylem okouzlí ručně malovaná grafika a víte, že tahle hra má se Souls sérií minimálně jednu věc společnou.

Nezůstane ale jen u jedné věci. Salt and Sanctuary nabízí podobně náročný herní obsah, který se s vámi nemaže. Soubojový systém a vaše přežití závisí na přesném zvládnutí útoků a úhybů, přičemž vám musí přejít do krve ovládání vašich zbraní. Není tu jen silný a slabý útok, ale také speciální útoky ze vzduchu či jednoruční i obouruční. K dispozici samozřejmě budete mít široké spektrum zbraní od mečů po halapartny.

Nakonec ve hře najdete na šest set předmětů, dvacítku bossů, kteří vás budou strašit dnem i nocí a stovku běžných nepřátel, jež vás ale také při troše nepozornosti sprovodí ze světa. Hlavní je ale široký rozsah vývoje vaší postavy ve vztahu k tomu, jak k boji přistupuje. Kromě spousty zbraní můžete třeba i kouzlit a tím pádem se nabízí velké množství buildů, které můžete ve hře vytvořit.

Podobně Souls sérii funguje i systém smrti. Herní měnu představuje tzv. Salt, za níž si pořizujete novou výbavu. Pokud zemřete, veškeré zásoby necháte u potvory, která vás zabila a dostanete se k nim jen tím, že ji zabijete. Jak už bylo řečeno, hra vyšla na PlayStation 4 a handheld PlayStation Vita. V plánu je ale i PC verze, která vyjde na Steamu, leč datum, kdy si ji budete moci pořídit je ve hvězdách. Prozatím se tedy můžete pustit do překonávání nástrah téhle unikátní 2D akce na konzolích od Sony.

zdroj: youtube.com

Nejnovější články