Schizofrenický hrdina Twin Mirror neví, koho zavraždil
zdroj: Dontnod

Schizofrenický hrdina Twin Mirror neví, koho zavraždil

30. 10. 2018 13:30 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Paris Games Week sice nepatří k tak velkým herním svátkům, jako je E3 nebo Gamescom, přesto během něj většinou vyplave na povrch nějaká zajímavá informace. Určitě se za ni dá považovat video z hraní Twin Mirror, které kromě do pasu svlečeného hlavního hrdiny především rozvíjí rozpolcenost jeho osobnosti a vnitřního světa. Taky vám to připomíná Fight Club?

Za Twin Mirror stojí studio Dontnod, autoři série Life is Strange, Remember Me nebo letošního Vampyra. Vývoj probíhá paralelně vedle Life is Strange 2 a kromě studia mají obě hry společnou třeba epizodičnost a orientaci na příběh.

Zahrajete si za Sama Hayese, třicátníka, který se vrací do svého rodného města v Západní Virginii kvůli pohřbu nejlepšího kamaráda. Spolu s ním se ovšem do městečka Basswood táhne i břemeno v podobě psychických problémů, respektive rozpolcené osobnosti.

Samovo alter ego je podobně jako Brad Pitt tím uštěpačnějším a agresivnějším z nich dvou. Což ho sice někdy ponoukne k zajímavějšímu úhlu pohledu, na druhou stranu to jindy přinese víc škody než užitku. 

zdroj: Archiv

Kromě rozvinuté schizofrenie má Sam ještě jeden problém. Jednoho dne se totiž vzbudí v motelu s košilí celou od krve a nic si nepamatuje. Spolu se svým vnitřním dvojníkem musí svou amnézii a situaci vyřešit, smířit se s tím, že možná někoho zabil a zároveň na sebe neupozornit strážce zákona.

Velkou část pátrání si odbydete v jakémsi duševním paláci, který reprezentuje Samovo podvědomí a myšlenky, což je ve hrách dost originální koncept. Jen doufám, že podobně jako ve Fahrenheitu hned v druhé epizodě nepřiletí mimozemšťani a obří astrální brouci.

První z epizod Twin Mirror s názvem Lost on Arrival by měla vyjít začátkem příštího roku, a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Mezitím si můžete přečíst třeba Adamovy dojmy z letošního Gamescomu, kde si kousek z první epizody mohl zahrát. Osobně mi zatím atmosférou trochu připomíná Twin Peaks – že by se Dontnod neinspirovali jen názvem?

Nejnovější články