Sci-fi strategie Stellaris v přídavku Federations vítá diplomacii
zdroj: tisková zpráva

Sci-fi strategie Stellaris v přídavku Federations vítá diplomacii

17. 3. 2020 15:30 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Politika není hračka ani na úrovni států, natožpak celých slunečních soustav. Řízení obojího si budete moct otestovat v nejnovějším přídavku pro sci-fi grand strategii Stellaris zaměřeném na diplomacii. Hlubší možnosti dostane jak politické směřování vaší civilizace, tak i na galaktické úrovni v rámci společného senátu.

„Umění války netkví v pozabíjení co nejvíce mimozemšťanů, ale v tom, aby se vám poddali bez boje,“ říká staré přísloví od studia Paradox. Proto v přídavku Federations pro Stellaris budete namísto zbrojení mluvit, vyjednávat a komunikovat. Tedy, armádu si budovat pořád můžete, nově ale dojde na triky z příruček o seberozvoji a manipulaci. A na co nejméně výstřelů.

„V jednotě je síla,“ tvrdí usměvavý mimozemšťan s kamenem místo lebky v reklamě na desetihrotý zubní kartáček. Směřování a konkrétní zaměření své federace teď spolu s ostatními říšemi můžete konkrétně řídit a být tak ještě mocnější. Členství v obchodní lize, bojové alianci nebo hegemonii pro vás může být extrémně výhodné. Aneb spojte se s ostatními, než se ostatní spojí proti vám.

zdroj: Paradox Plaza

„Kočky by kupovaly jedině Stellaris,“ říká zástupkyně mojí savcoidní rasy se špičatýma ušima a zrzavým kožíškem, zatímco spěchá na zasedání galaktického senátu. Tam každý den rozhoduje o osudu nejen zbylých liškokoček, ale může vymáhat také různé rezoluce proti agresivním říším či nechutně bohatým elitám napříč všemi národy. Zatím není jeho předsedkyní, ale děvče může snít, a až se její sny splní, stane se nejvlivnější dámou v historii a nikdy neodstoupí, to si pamatujte.

„Sklony k alkoholismu a výbojným válkám máme prostě v genech,“ prohlašuje sympatický reptilián u vchodu do klubu mezi tahy z poslední cigarety v půl čtvrté ráno hvězdného času. A možná tak úplně nelže, protože každá říše nyní dostává jakéhosi „průvodce původem“, který vám dodá nejen lehké příběhové pozadí, ale může změnit i startovní podmínky. Některý z národů opustil svou domovskou říši a kočuje, jiný zase uctívá tajemný strom života, od kterého se nikdy nemůže příliš vzdálit.

zdroj: Paradox Plaza

„Nemyslím, že bych měl napoleonský komplex. Co je to Napoleon?“ vrtí hlavou král bramborových lidí na tiskové konferenci u příležitosti vyplutí největší mobilní základny světa a přestřihává Juggernautovi pásku. Teď si může své lodě tiše opravovat i uprostřed nepřátelského teritoria. Výstavba obřího parkoviště pro jeho flotily započne během několika měsíců.

Dodatek Stellaris: Federations pro PC ale můžete mít už dneska. Za necelých 20 eur ho pořídíte v Paradox Plaza, na Steamu, GOGu a během dnešního dne také na Microsoft Store. Přejeme vám ničím nerušený a pohodový zážitek a pamatujte, když budete chtít, dokážete víc! S naší motivační příručkou, ke které vám zdarma přibalíme encyklopedii největších megalomanů našeho milénia.*

* Platí pouze pro členy věrnostního programu. Nabídka se nevztahuje na humanoidy, reptiliány, obyvatele Venuše, nitrožilní uživatele drog a medúzy mladší 18 rotací Uranu.

Nejnovější články