Se slabou výbavou na silné bosse v Assassin's Creed Origins nechoďte
zdroj: tisková zpráva

Se slabou výbavou na silné bosse v Assassin's Creed Origins nechoďte

31. 8. 2017 11:13 | Video | autor: Adam Homola |

Hned od představení Assassin’s Creed Origins se tvůrci nijak netají ambicemi zajeté pořádky trochu vykolejit a změnit. Jednou z největších změn prostupujících celou hrou je nový příklon k RPG prvkům, statistikám, různým zbraním a jejich efektům a v novém videu vám šéf vývoje Ashraf Ismail vysvětlí a názorně ukáže, jak tyhle novoty fungují v praxi.

Pro účely demonstrace zvolili tvůrci jednu z nejnáročnějších citadel ve hře. Oblast, kam je moudré zajít až na konci Assassin’s Creed Origins, ale ti odvážní z vás se do ní mohou vydat klidně hned. Hra vás nebude nijak omezovat a když si budete věřit, můžete zkusit štěstí.

Jenže jak uvidíte v prvních minutách videa, se základní výbavou v takové oblasti moc nepochodíte. Zuby si vylámete i na stealth útoku, který sice pořád funguje, ale namísto zabití dá nepříteli jen malý damage a vy máte problém. V následujícím souboji toho totiž moc neuděláte a půjdete k zemi hodně rychle.

Po smrti se vývojáři přepnou na postavu s tou nejlepší výzbrojí a výstrojí ve hře a rozdíl je patrný na první pohled. Všechno totiž pohání statistiky, takže stealth kill najednou funguje, a i máchání silným mečem má na souboje úplně jiný dopad.

Ismail během videa několikrát zdůrazní a připomene velkou obtížnost dané oblasti. Na první pohled mohou souboje vypadat jednoduše, ale to proto, že ovladač v ruce třímá designér soubojů, který zná hru nazpaměť. A i on se u jednoho bosse na konci videa trochu zapotí.

Celá citadela je na nepřátele bohatá a soubojů si v ní můžete užít co hrdlo ráčí, ale Ismal zdůrazňuje, že styl hraní je pořád na vás. Klidně se tak můžete celou lokací proplížit a zabíjet nepřátele postupně a potichu.

Na samotném konci videa uvidíte v akci také Fury Mode, se kterým už podezřele vysokého bosse zvládnete přeci jen trochu lépe. Assassin’s Creed Origins tak nepřestává vypadat docela lákavě, a to nejen díky zajímavému prostředí, ale především kvůli tolik potřebným změnám pod kapotou. Plná hra vyjde už 27. října pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články