Sekiro: Shadows Die Twice vám dá pořádně zabrat
zdroj: FromSoftware

Sekiro: Shadows Die Twice vám dá pořádně zabrat

24. 8. 2018 17:28 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Stíny možná umírají dvakrát, ale vy budete umírat mnohem víc. From Software se v Sekiro: Shadows Die Twice chce odkazu Souls série co možná nejvíc vzdálit, ale jejich rukopis bude na hře pořád znatelný. Minimálně chtějí fanouškům přihrát další velkou výzvu. V šestiminutovém videu z hraní předvádí základní herní mechanismy i pokročilejší souboje.

Jednou z mechanik je jakýsi ukazatel postoje, který má hráč i protivník a postupně se plní podle toho, jak se vám daří v souboji. Když ho protivníkovi naplníte úplně, rozbijete jeho obranu a můžete jej dorazit. Pokud se to samé stane vám, budete na chvíli extrémně zranitelní, dokud neuhnete. Někteří silnější protivníci, třeba samurajský generál, mají speciální schopnosti, kterými si ukazatel snižují, takže musíte zvolit jinou strategii.

Silní soupeři mají nad hlavou diamanty, které symbolizují větší množství zdraví. Musíte jim ho tedy vyčerpat více než jednou, abyste je porazili. Pokud vám během souboje začne téct do bot, můžete se kdykoliv přitáhnout k některým bodům na mapě a tím protivníkům zmizet z dohledu, nebo zvolit úplně plíživý způsob a zaútočit na ně ze zálohy, třeba z výšky nebo z římsy. Právě kvůli tomu Sekiro nejvíce připomíná Tenchu a to je přirovnání, které představuje i poctu.

Přitahovací body jsou i na některých protivnících a tehdy slouží jako příležitost k zvlášť ničivým kombům. Protetické zbraně jako sekera nebo plamenomet spotřebovávají bílé emblémy, kterých můžete mít v základu až patnáct, ale kapacitu půjde postupně navýšit. Silnější nástroje jich spotřebovávají víc než třeba slabší šurikeny. Speciální útoky jdou navíc kombinovat, třeba ohněm z plamenometu si můžete zapálit meč a smažit tak nepřátele delší dobu.

Nepřátelé by neměli být úplně hloupí. Když vás spatří, varují ostatní, kteří jsou pak ostražitější sluchem i zrakem. K tichému přístupu musíte mít dobré povědomí o okolí a využívat vysoké trávy, šplhání po římsách, schovávání se za rohy, na stromy nebo vysoké budovy.

Sekiro: Shadows Die Twice zdroj: tisková zpráva Sekiro: Shadows Die Twice zdroj: tisková zpráva

Podobně jako ohniště v Dark Souls má i Sekiro systém checkpointů, tentokrát v podobě soch hořících modrým plamenem. Když si u ní odpočinete, obnoví všechny nepřátele v oblasti s výjimkou bossů a elitních protivníků, a doplní vám zdraví a životy navíc. Pokud tedy v boji umřete, můžete se oživit, ale ne víckrát během jednoho souboje.

Při hraní narazíte na různá tajemství mimo vyznačené cestičky, nebo na extrémně tuhé nepřátele, ke kterým se nejspíš budete muset vrátit až po delší době. Většina soubojů s bossy má více fází, kdy mění schopnosti a animace, abyste mohli umírat znovu a znovu. Na výlet do Japonska patnáctého století se vydáme 22. března příštího roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články