Senua z Hellblade musí proti silnějším vikingům použít rychlost a obratnost
zdroj: tisková zpráva

Senua z Hellblade musí proti silnějším vikingům použít rychlost a obratnost

6. 6. 2016 10:47 | Video | autor: Aleš Smutný |

Další z pohledu do zákulisí vývoje akční fantasy říznuté trochou historie Hellblade: Senua's Sacrifice se věnuje soubojům. Tentokrát konkretizuje styl, jakým se hlavní hrdina při boji pohybuje a také jak bude muset postupovat při boji s mnohem silnějšími a většími vikinskými nájezdníky. V první řadě platí, že Senua je menší a výrazně slabší, než mohutní vikingové, kterým na své cestě čelí. Tomu musíte přizpůsobit svou taktiku a tvůrci vizuální zpracování jejího boje.

Keltská válečnice je rychlejší, obratnější, ale také méně odolná. Musí tedy využívat svých předností, zatímco se snaží vyhýbat pomalejším, ale drtivým útokům svých nepřátel. Tvůrci přímo uvádí, že chtěli, aby bylo jasné, že je Senua zranitelná a nejde o žádného superhrdinu. Ostatně, jelikož je stíhaná posttraumatickým stresovým syndrome, je zranitelnost hlavní hrdinky klíčovým motivem celého příběhu. Vypadalo by zvláštně, kdyby si chvíli zoufala a měla vidiny a následně rozporcovala o dvě hlavy vyšší nepřátele levou zadní.

K dispozici budete mít silný a slabý útok na blízko, blokování a samozřejmě úhyb. Abyste se pořádně ponořili do herní atmosféry, na které celý příběh stojí, na obrazovce neuvidíte žádný HUD, všechny potřebné informace musíte vyčíst ze hry. Na nepřátelích se podle míry zranění objevují větší a výraznější zranění a naopak pokud je zraněná Senua, od okrajů se začnou objevovat dnes už hojně užívané cákance krve a čím blíže je ke svému konci, tím víc se obraz rozostřuje.

zdroj: Archiv

Ačkoliv tvůrci hovoří o vikinzích, je snadné všimnout si, že nepřátelé nevypadají moc vikinsky a často ani příliš lidsky. Jak už dříve autoři uvedli, hra byla původně jen silně inspirovaná keltskými mýty a i když její příběh postupně zasadili do reality, stále si drží silný nádech fantaskna a silné stylizace. I jelení lebky, které někteří nepřátelé mají na hlavách poukazují mnohem víc ke keltské mytologii. Navíc, není úplně vyloučené, že celá výprava Senuy může být z velké části halucinací. Přednost dostává stylizace a zdůraznění nepřirozenosti a zoufalosti celé situace, než historická akurátnost.

U videa už můžete slyšet úryvky hudebního doprovodu. Přísahal bych, že slyším skupinu Wardruna, nicméně zdá se, že jde jen o silnou inspiraci, kterou si vzal hlavní skladatel Andy LaPlegua. Jelikož Ninja Theory tentokrát pracuje s velmi nízkým rozpočtem, motion capture soubojů obstarali jen dva lidé, V roli Senuy po žíněnce skáče kaskadérka se zkušeností z několika bojových umění Chloe Bruce a francouzský parkourista a milovník taekwonda Cali Nelle. Hellblade: Senua's Sacrifice vyjde ještě letos na PS4 a PC.

Nejnovější články