Seven: The Days Long Gone předvádí hlavní devízu každého zloděje – plížení
zdroj: tisková zpráva

Seven: The Days Long Gone předvádí hlavní devízu každého zloděje – plížení

24. 11. 2017 9:15 | Video | autor: Patrik Hajda |

V minulém videu se tvůrci z Fool’s Theory věnovali cestování v jejich izometrickém RPG Seven: The Days Long Gone, které je na svůj žánr poměrně netradiční. Profesionální zloděj Teriel totiž nevyužívá jen horizontálních možností prostředí, ale i jeho vertikality. Šplhá po žebřících, leze po krabicích, skáče po střechách… Zároveň si však musí dát pozor na všudypřítomné stráže, před kterými je lepší se schovat ve stínech. A právě o tom pojednává další video.

Seven: The Days Long Gone nabízí jako správné RPG několik možností, jak se vypořádat s každou situací. Vždycky máte na výběr nejméně elegantní cestu rádoby tanka, kdy se pokusíte prosprintovat nepřátelským územím a zmlátit každého na potkání. Kdo ví, možná se vám to i povede, ale Teriel si je přeci jen jistější v klidnějších okamžicích.

Základem tichého úspěchu je kradmý, přikrčený pohyb. Dále je dobré vyhýbat se kuželům světla a zrakům hlídkujících vojáků. Pro upoutání pozornosti nemáchejte rukama, ale hoďte radši kamenem někam daleko od sebe.

zdroj: Vlastní

S bezpečnostní kamerou a se zámky dveří už to tak jednoduché nebude. Buď využijte své hackerské schopnosti a oklamejte špatně zabezpečené systémy, nebo v případě kamery použijte schopnosti okoukané od Hitmana. Teriel totiž ví, že v obleku po oddělaném nepříteli ho nikdo v monitorovací místnosti nemůže odhalit.

Ale i mistr zloděj se někdy utne, třeba při pokusu o vykradení kapes. V takovém případě je zde možnost veřejného odporu, ale mnohem lepší je vzít nohy na ramena a přečkat paniku někde v temném zákoutí nebo v krytu komína. Vy jakožto hráč se ale moc nenačekáte, protože je vám k dispozici rychlé přetočení času kupředu.

Tahle vychytávka nabízí ještě jednu velkou výhodu. Sami si můžete nastavit přesnou dobu, do které chcete v krytu čekat. Z pravého poledne je během pár kliknutí pravá půlnoc a to by bylo, aby si vás teď někdo všiml.

Seven: The Days Long Gone vážně nevypadá jako běžné izometrické RPG, a to je rozhodně dobře. Na vězeňský ostrov Peh v srdci Vetrallské říše se s Terielem vydáte již příští pátek, kdy hra vychází v digitální distribuci za 30 eur.

Nejnovější články