Severský thriller Draugen od tvůrců Dreamfall Chapters vyjde v květnu
zdroj: tisková zpráva

Severský thriller Draugen od tvůrců Dreamfall Chapters vyjde v květnu

5. 4. 2019 13:10 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Od prvotního oznámení Draugen uteklo hodně vody, první ukázku vypustil tým Red Thread už v roce 2014 a pak se na trestuhodně dlouhý čas odmlčel. Nádherné norské fjordy za tu dobu neztratily nic ze svého kouzla a příběh z pera Ragnara Tørnquista nastavuje vysoká očekávání, stejně jako podíl dalších členů týmu stojících za epizodickou adventurou Dreamfall Chapters. Teď by severská detektivka měla po letech konečně vyjít.

Hlavní hrdina Edward je nespolehlivým vypravěčem, který se mezi ledovce vydává hledat svou ztracenou sestru, jeho samotného přitom trápí úzkosti a děsy. Společnost mezi hektolitry tiché, studené vody mu dělá jeho upovídaná schovanka Lissie, na tu dobu velmi nezávislá a emancipovaná dívka. Draugen vás totiž vezme zpátky do dvacátých let minulého století, kdy v Americe vzkvétalo ženské hnutí. Ne že by to v liduprázdných údolích norských hor něco znamenalo.

zdroj: Archiv

Příběhový trailer vám toho jinak moc neprozradí, což je u hry, kde by mělo hrát vyprávění prim, nejspíš dobře. Rozhodně má tu správnou chladnou a lezavou atmosféru, která by mohla nalákat nejen příznivce skandinávských detektivních románů.

Tajemné zápletky a konspirace Tørnquistovi jdou, což dokázal jak v sérii Dreamfall, tak v trestuhodně opomíjeném MMO The Secret World, byť Draugen trochu víc drnká na hororovou strunu. Těžko ale soudit ze dvou videí, která jsou v tuhle chvíli venku. Na odhalení mrazivých tajemství si budete muset počkat do května, kdy severský thriller vychází na PC. Další platformy by měly následovat.

Nejnovější články