Shadow of the Tomb Raider zavede Laru do velikého domorodého města
zdroj: tisková zpráva

Shadow of the Tomb Raider zavede Laru do velikého domorodého města

24. 7. 2018 11:38 | Video | autor: Václav Pecháček |

Lara Croft završuje svou cestu od vystrašené dívenky k drsné, charismatické pistolnici. Shadow of the Tomb Raider vás v její kůži zavede do mayských chrámů, kde se pokusíte zastavit předpovězenou apokalypsu – ale zatuchlé staré kobky nejsou to jediné, co uvidíte. Dostane se i na dosud největší základnu v sérii, domorodé město Paititi. To a leccos dalšího si můžete prohlédnout v nových záběrech z hraní.

Podle toho, jak moc vám záleží na imerzi, si můžete nastavit, že domorodí obyvatelé budou mluvit svým vlastním jazykem namísto angličtiny s přehnaným přízvukem. Jejich řeč je libozvučná a skvěle zapadá do džunglí pohlceného prostředí, takže bych tuhle možnost rozhodně dopředu nezatracoval.

Hru si můžete upravit podle svého i z hlediska obtížnosti. Ta bude mít různé úrovně pro boj, hádanky a prozkoumávání světa. Ve videu si můžete prohlédnout, jak v posledním případě vypadá nejtěžší varianta – v podstatě to znamená odstranění vizuálních pomůcek jako bílé barvy naznačující, kde se dá šplhat. Příhodné úchyty a římsy tak musíte identifikovat sami.

zdroj: Archiv

Slečna Croftová může v nejnovějším díle provádět plno různých skopičin, od plnění drobných questů pro vesničany až po prozkoumávání ohromných hrobek a krypt. Ty budou plné pastí a hádanek, a pouze najít vstupní bránu bude někdy pořádná námaha, jak dokazuje scénka ve videu, kde se Lara musí vrhnout do vody z padesátimetrového útesu.

Samozřejmě musíte trochu potlačit smysl pro realitu a přistoupit na Lařino fantastično. Mayové sice možná uměli sestrojit bezvadné kalendáře, ale ohromné mašiny smrti, co zlikvidují všechny vetřelce, asi nejsou úplně historicky přesné. No co, je to taková pohádka pro všechny, kdo mají rádi Indianu Jonese a Nathana Drakea, a 14. září určitě po právu vyhlíží spousta majitelů PC i konzolí.

Nejnovější články