Skyrim vyjde na Switch se všemi DLC, nabídne pohybové ovládání zbraní a hru za Linka
zdroj: tisková zpráva

Skyrim vyjde na Switch se všemi DLC, nabídne pohybové ovládání zbraní a hru za Linka

12. 6. 2017 21:02 | Video | autor: Václav Pecháček |

Zásoba her na Nintendo Switch sice byla těsně po vydání konzole žalostně prťavá, ale pomaloučku polehoučku začíná docházet k nápravě. Velkým krokem vpřed by trochu paradoxně mohl být 6 let starý titul The Elder Scrolls V: Skyrim, který se na Switch podívá ve speciální edici, jež kromě základních toulek po severské divočině nabídne také pohybové ovládání pomocí joyconů a… No ano, vidím správně. Bude tu možnost hrát za Linka, hlavního hrdinu série The Legend of Zelda.

Je to trošku bizarní pohled. Známý blonďatý válečník se prohání drsným chladným světem Skyrimu i se svým věrným štítem, mečem a tunikou, a aby toho nebylo málo, další kořist si můžete odemknout pomocí zelďáckých figurek amiibo, které před vás na zem plácnou silně nenordickou truhlici. Draugrové, obři a draci budou z toho zjevení nejspíš tak vedle, že se ani nezmohou na obranu.

Mnohem zajímavějším příspěvkem nové konzole je pohybové ovládání joycony, pěkně demonstrované v novém traileru. Jen co dvojici malých ovladačů vyjmete z boků přístroje, stanou se z nich vaše zbraně. Jedním držíte luk, tím druhým napnete tětivu. Jedním zvednete štít, abyste vykryli ránu, tím druhým se rozeženete jako mečem. Tohle ovládání prý navíc funguje i pro vnikání do zámků pomocí šperháků.

zdroj: Archiv

Je důležité si všimnout, že Bethesda i Nintendo všude zmiňují striktně The Elder Scrolls V: Skyrim, nikoli graficky vylepšenou The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition. Přitom lze jen těžko věřit, že by se firmy speciální edicí nepochlubily. Aspoň je známo, že verze na Switch obsahuje všechna původní DLC, tedy Dawnguard, Hearthfire a Dragonborn. A to všechno má vyjít kolem letošních Vánoc.

Nejnovější články